Business Hi-Tech

Lenovo intră şi pe piaţa locală de 80 mil. dolari a serverelor

Aurel Neţin, country manager al Lenovo

România, Bul­garia şi Moldova: Pe piaţa de servere contează veniturile, nu numărul de unităţi, pentru că poţi vinde un server de un milion de dolari sau unul cu un preţ mult mai mic.

Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bul­garia şi Moldova: Pe piaţa de servere contează veniturile, nu numărul de unităţi, pentru că poţi vinde un server de un milion de dolari sau unul cu un preţ mult mai mic.

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2015, 00:08 520

După preluarea la nivel global a diviziei de servere a IBM, Lenovo a ajuns la 160 de oameni pe piaţa locală. Achiziţia îi permite firmei să atace puternic segmentele business şi public.

Divizia locală a companiei chineze Lenovo are în plan să atace mai puternic în acest an segmentul de soluţii IT dedicat companiilor şi sectorului public, odată cu adăugarea în ofertă a serverelor şi a echipamentelor de reţea preluate odată cu achiziţia unei divizii a firmei americane IBM.

„După această achiziţie, marea diferenţă este că putem veni cu soluţii complete pe segmentul enterprise, de la servere şi echipamente de reţea până la PC-uri, tablete şi smartphone-uri“, a declarat pentru ZF Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bul­garia şi Moldova.

Lenovo este cel mai mare jucător de pe piaţa de computere din România - cu peste un sfert din piaţă şi unul dintre primii zece vân­ză­tori de tablete PC. Compania a intrat şi pe pia­ţa de smartphone-uri în vara anului trecut şi a vândut 60.000 de unităţi în patru luni, pe o pia­ţă evaluată la 2,5 milioane de telefoane în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO