Business Hi-Tech

Lenovo, lider pe piaţa globală de PC-uri cu o cotă de piaţă record de 20% în trimestrul trei

Lenovo, lider pe piaţa globală de PC-uri cu o cotă de...

Autor: Ioana Nita

10.10.2014, 00:00 497

Lenovo şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa globală de PC-uri şi în al treilea trimestru al acestui an, pentru a şasea oară consecutiv cota de piaţă a producătorului chinez de electronice ajungând la nivelul record de 20%, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IDC. 

„(…) am atins un nou record şi ne-am consolidat poziţia de lider în PC-uri pentru al şaselea trimestru consecutiv, dar ne-am şi diversificat business-ul în acelaşi timp. Suntem numărul doi pe o piaţă în creştere a tabletelor şi PC-urilor şi numărul trei în vânzările globale de tablete şi servere. Iar în curând vom fi numărul trei în vânzările globale de telefoane inteligente“, a declarat Yang Yuanqing, preşedintele şi CEO-ul Lenovo.

Cota de piaţă a companiei chineze a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu 2,3 puncte procentuale şi s-a distanţat cu 1,2 puncte procentuale faţă de jucătorul clasat pe locul doi.  În al doilea trimestru al anului, Lenovo a avut o cotă de piaţă de 19,4%. Strategia companiei chineze, care are venituri de aproape 50 de miliarde de dolari, este de a dezvolta şi diviziile de „Mobile“ şi „Enterprise“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO