Business Hi-Tech

Liviu Nistoran nu vrea sa auda de cabluri

19.05.2004, 00:00 24



Liviu Nistoran lucreaza de cativa ani buni in comunicatii. Si-a fondat propria firma distribuitoare de echipamente de telefonie, Globalnet, pe care a vandut-o apoi unor francezi. De aproape doi ani a luat-o de la capat cu Net Com, companie a carui principal actionar este si care vinde tot echipamente de comunicatii. De data aceasta wireless.



Date fiind aceste circumstante, nu e de mirare ca Liviu Nistoran nu agreeaza deloc cablurile. Oriunde s-ar duce, fie la birou, acasa sau in strainatate, Nistoran comunica exclusiv prin echipamente fara fir.



"Un manager trebuie sa fie wireless pentru ca in lumea de afaceri de astazi mobilitatea este o componenta esentiala. Trebuie sa fii mereu in contact cu furnizorii si clientii, trebuie sa te deplasezi foarte mult pentru a fi in pas cu ultimele dezvoltari in domeniul in care iti desfasori afacerile, indiferent daca este vorba de telecom sau productia de servetele de hartie", explica seful Net Com.



Daca ai facilitati de productie trebuie sa calatoresti mult in tara. Ca sa vezi ultimele tehnologii din domeniu e necesar sa participi la diverse evenimente internationale. In toate aceste deplasari trebuie sa tii contactul intr-un fel sau altul cu firma si cu angajatii. "Trebuie sa raspunzi in permanenta soliticitarilor lor si sa iei decizii in timp real", adauga Nistoran.



Tehnologiile fara fir impanzesc toate birourile la Net Com. "Peste tot am instalat telefoane DECT, fara fir si puncte de acces wireless LAN. Astfel, daca un angajat pleaca din birou lui in altul poate fi apelat pe interiorul alocat oricand daca isi ia cu el telefonul DECT", explica Liviu Nistoran.



In afara companiei, Liviu se conecteaza la Internet cel mai des prin telefonul mobil Zapp si abia asteapta ca operatorul sa lanseze in versiunea comerciala serviciile EV-DO care vor permite realizarea unui trafic de date la viteze de pana la 2,4 Mbps.



Pentru comunicarea mobila de voce, Nistoran foloseste un Nokia Communicator 9210i si un car-kit Bluetooth, tehnologie care ii este foarte utila mai ales cand se afla in masina, pe drum.



"Nu mai trebuie sa scot comunicatorul din geanta pentru a vorbi la telefon. Las geanta in portbagaj iar car-kit-ul se conecteaza la telefon prin Bluetooth si astfel pot sa vorbesc, prin speaker, cu persoana care ma apeleaza", mai spune Liviu Nistoran. Scapa astfel si de eventualele amenzi pentru vorbitul la telefonul mobil in timp ce conduce.



Acasa si-a montat un punct de acces wireless la Internet astfel incat nu prea mai conteaza in ce parte a locuintei vrea sa navigheze pe Internet sau sa-si verifice e-mailurile pe care le-a mai primit in reteaua companiei.



In birou mai are o plasma "pentru ca e la moda si pentru ca o utilizez pentru prezentari multimedia impreuna cu notebook-ul", afirma Liviu Nistoran.



Asteapta cu nerabdare sa treaca la urmatoarea versiune de Nokia Communicator, si anume 9500, care are si WLAN incorporat. "Ma voi putea conecta oriunde, la birou sau acasa, prin reteaua WiFi la Internet sau la Intranetul companiei".



Va intrebati poate de ce iubeste atat de mult Liviu Nistoran tehnologia wireless. "Pentru ca imi ia 3-4 secunde pana cand ma conectez la Internet si in total vreo zece secunde pana cand ajung la Intranetul companiei daca ma aflu acasa", explica directorul de la Net Com. Eficient, nu-i asa?
iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO