Business Hi-Tech

Lycos lanseaza un nou motor de cautare video

04.09.2006, 21:51 50

Pe masura ce Internetul devine mai interactiv, companiile de pe Internet incearca "sa fure" cat mai mult din painea televiziunii clasice.
Lycos, portal web si motor de cautare, lanseaza maine un serviciu de cautare video in colaborare cu Blinkx, un serviciu mult mai experimentat in acest domeniu, scrie Financial Times. Acestia vor imparti veniturile din publicitatea rezultata din rezultatele cautarii.
Aceasta miscare face parte din eforturile Lycos de a isi extinde atractia asupra continutului sau si a serviciilor oferite de companie in general. Motoarele de cautare cele mai importante, precum Google si Yahoo, au adaugat si ele acest tip de cautare video. In acelasi domeniu, YouTube a devenit serviciul cu cresterea cea mai rapida, oferind atat videoclipuri personale ce pot fi adaugate de vizitatorii sai, cat si videoclipuri cu continuturi generale. Totodata, saptamana trecuta, Sony Entertainment a platit 65 de milioane de dolari pentru achizitia Grouper, un alt serviciu video web.
Prin incorporarea tehnologiei Blinx la serviciul sau, Lycos spera sa usureze munca celor aproximativ 25 de milioane de utilizatori dornici de a gasi mult mai usor clipurile video dorite. Luna trecuta, Lycos a lansat o platforma care este de fapt o imbinare de continut de inalta calitate, incluzand programe si emisiuni de tipul celor din televizinea traditionala. "Lycos va oferi utilizatorilor sai acces la cel mai calitativ motor de cautare video de pana acum", a spus Alfred Tolle, director executiv al Lycos. "Vrem sa realizam acest lucru prin unirea fortelor cu Blinkx", a continuat el.
Blinkx, care si-a licentiat deja tehnologia la divizia AOL a Time Warner pentru site-ul educational StuddyBuddy.com, detine deja un index de cautare video de peste cinci milioane de ore, incluzand scurte momente TV favorite, documentare scurte, videoclipuri muzicale si video blogs - sau cum sunt numite mai nou "vlogs".
"Suntem foarte bucurosi sa realizam impreuna cu Lycos acest proiect, unul dintre primele 15 proprietati web din lume", a declarat Suranga Chandratillake, fondatorul companiei Blinks.
"Pe masura ce Internetul devine mai interactiv si asemanator in domeniul entertainmentului cu televizorul, motoarele de cautare devin instrumentul de control, telecomanda sa, am putea spune", a adaugat Chandratillake.
Blinkx sustine ca tehnologia detinuta de ei le permite sa dea rezultate mult mai relevante si precise decat restul motoarelor de cautare bazate pe altgoritmii clasici, care acorda de obicei o foarte mare importanta continutului cuvintelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO