Business Hi-Tech

Maguay vine cu laptopuri cu modem 3G si ecran Full HD

19.01.2010, 23:05 154

Maguay, producator local de servere si calculatoare, a lansatnoi sisteme desktop si notebook bazate pe noile procesoare lansatede compania americana Intel, iar unele modele portabile includ simodemuri 3G pentru conectarea la internet prin reteleleoperatorilor de telefonie mobila.

"Tehnologiile noi aduc rezolutii mai mari ale ecranului,performante mai ridicate si un consum de energie redus", a declaratEduard Pughin manager operational al Maguay.

eXpertBook 5AT.02, unul dintre modelele noi lansate de firmaromaneasca, are un ecran cu o rezolutie Full HD, Wireless LAN,Bluetooth, suport pentru conectare la retele 3G/3,5G (antena sicititor SIM preinstalate) - la un pret care porneste de la 830 deeuro.

Maguay, companie controlata de familia Pughin, cu afaceri de 12mil. euro in 2009, incearca sa castige clienti noi si oferindu-leposibilitatea utilizatorilor de a comanda sisteme personalizateprin pagina web - o facilitate care nu poate fi oferita de mariiproducatori de computere. Clientii pot alege, spre exemplu,sistemul de operare, pachetele de soft, hard discul sau catamemorie sa fie instalate pe computer. Cel mai ieftin sistemportabil din oferta Maguay costa 237 de euro (fara TVA).

Principalele obiective ale companiei pentru anul curent suntcresterea eficientei si consolidarea pozitiei pe piata locala deservere, potrivit reprezentantilor companiei.

Maguay a lucrat si pentru compania Vodafone, careia i-a furnizatun model de netbook pe care operatorul l-a vandut sub brandulpropriu, dar a castigat si proiecte de infrastructura pentrucompanii precum Interbrands, Augsburg, G4S / Group for Securicor siConpet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO