Business Hi-Tech

Microsoft amana serviciile IPTV pentru Xbox 360

05.11.2007, 02:13 22

Pe masura ce actualizarea software pentru consola de jocuri video Microsoft Xbox 360 se apropie de lansare, site-urile de specialitate si comunitatile de fani speculeaza intens asupra noilor functionalitati pe care gigantul software le-ar putea aduce dispozitivului, scrie presa internationala.
Printre cele mai anticipate, dar inca neconfirmate functii se numara un instrument care le va permite parintilor sa limiteze numarul de minute in care copiii lor au acces la consola. Saptamana trecuta insa, Microsoft a dezamagit din nou clientii Xbox 360, anuntand ca functionalitatile IPTV (Internet Protocol Television), anuntate initial in luna ianuarie la Consumer Electronics Show din Las Vegas, nu vor fi incluse in viitoarea actualizare.
Zvonurile privind implementarea tehnologiei IPTV in Xbox 360 au aparut initial pe site-ul Xbox 360 Fanboy, dupa ce un posesor al consolei a descoperit anumite functii ascunse in consola sa care tocmai fusese reparata.
"A fost un incident izolat, in care anumite functionalitati au fost dezvaluite in mod necorespunzator dupa ce consola s-a aflat in service. Acestea nu vor fi incluse si nu au legatura cu viitoarea actualizare software", au declarat reprezentantii Microsoft, cel mai mare producator de software din lume.
Oficialii companiei nu au dorit sa comenteze asupra functiilor dezvaluite pe internet, printre care se numara Video-on-Demand (VOD) si video recorder digital sau posibilitatea de a discuta cu un alt utilizator in timpul vizionarii unui program TV. Microsoft a precizat insa ca functionalitatiile IPTV se vor baza pe o versiune a platformei de servicii multimedia si IPTV Microsoft Mediaroom, lansata in luna iunie a acestui an.
Declaratiile ulterioare ale reprezentantilor Microsoft au subliniat de asemenea posibilitatea ca serviciile IPTV pentru Xbox 360 sa nu fie lansate anul acesta.
In Cadrul Consumer Electronics Show, presedintele companiei, Bill Gates, a anuntat ca functionalitatile IPTV pentru consola vor fi lansate in perioada de sarbatori a anului 2007.
Acum insa, oficialii Microsoft au precizat ca noile functionalitati vor fi disponibile numai operatorilor de servicii IPTV pana la sfarsitul anului si nu neaparat consumatorilor. ?Functiile IPTV pentru Xbox 360 vor fi disponibile numai prin intermediului unui operator care asigura servicii Microsoft Mediaroom pentru consola, iar aceasta tehnologie va fi disponibila operatorilor pana la sfarsitul acestui an. In cele din urma, acestia sunt cei care vor stabili momentul lansarii catre public a serviciilor", au declarat reprezentantii Microsoft.
Xbox 360, lansata in luna noiembrie a anului 2005, a fost de curand devansata de catre produsul rival Nintendo Wii in razboiul consolelor de ultima generatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO