Business Hi-Tech

Microsoft cauta 20 de romani care sa lucreze in Danemarca

25.04.2010, 23:07 212

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, careare pe piata locala peste 330 de angajati, vrea sa trimita 20 deprogramatori romani la centrul sau de dezvoltare din Danemarca, incadrul unui program de internship platit, pe o perioada cuprinsaintre 9 si 12 luni. Compania le ofera posibilitatea celor selectatisa ramana sa lucreze in centru cu program de lucru full time sidupa incheierea programului.

"Cautam 20 de programatori, pentru pozitii de entry-level sauspecialist, care sa cunoasca limba engleza la nivel avansat si caresa lucreze pentru centrul Microsoft din Copenhaga. Totodata, facemzece recrutari si pentru Microsoft Romania, pentru partea deadministrare, unde avem nevoie de candidati care sa cunoasca silimbile franceza sau germana. Salariile oferite programatorilor dinDanemarca sunt peste media celor oferite in industria IT", spuneBogdana Botez, software development engieneer in test in cadrulMicrosoft Romania, una dintre companiile participante la targul dejoburi Angajatori de Top desfasurat la finele saptamanii trecute.De altfel, Calin Tatomir, general manager al Microsoft Romania, aanuntat recent ca, pana la finele lui 2010 compania intentioneazasa faca aproximativ 70 de noi angajari pe piata locala.

Pentru a lucra in Danemarca, candidatii trebuie sa cunoascalimbajele de programare C# si C++, sa aiba abilitati tehnice sianalitice, precum si aptitudini de design. De asemenea, Microsoftcauta studenti sau absolventi ai facultatilor din domeniulingineriei, informaticii, matematicii si fizicii.

Microsoft Development Center Copenhagen (MDCC) este cel mai marecentru de dezvoltare al companiei din Europa, in cadrul caruialucreaza aproximativ 650 de angajati care provin din 40 de tari.MDCC a fost fondat in anul 2002 prin achizitia companiei danezeNavision. In prezent, un programator roman are un salariu net de700- 800 de euro, potrivit informatiilor din piata. Programatoriiromani au ramas in continuare ieftini comparativ cu vestul Europei,SUA sau Canada, unde salariile ajung pana la 4.000 - 5.000 de europe luna.

Printre companiile din IT care au anuntat ca intentioneaza safaca angajari anul acesta se mai afla si Hewlett-Packard (HP)Romania, care face 600 de noi angajari, Adobe (care face intre 30si 50 de recrutari), Teamnet International, Wizrom Software sauIxia.

Aproximativ 90.000 de angajati lucreaza in prezent in companiiledin IT din Romania, insa deficitul de specialisti in acest domeniua ramas foarte mare, de 20.000 de oameni, in conditiile in carecompaniile nu gasesc calificarile de care au nevoie.

Profitul net al Microsoft a crescut cu 35% in trimestrul1 datorita vanzarilor mari de Windows 7

Microsoft si-a majorat profitul net in primul trimestru cu 35%,comparativ cu aceeasi perioada din 2009, la putin peste 4 miliardede dolari, datorita performantelor vanzarilor sistemului de operareWindows 7, relateaza Bloomberg. Profitul acestei divizii careproduce sistemul de operare Windows a urcat cu 35%, la 3,06 mld.dolari, datorita vanzarilor platformei Windows 7, lansata inoctombrie 2009. Pe de alta parte, profitul unitatii care producesuita de programe Office a scazutcu 5%, la 2,62 mld. dolari. Deasemenea, pierderile diviziei de operatiuni online, care includmotorul de cautare Bing, au crescut cu 73%, la 713 mld. dolari,chiar daca Microsoft a continuat sa investeasca pentru depasireaGoogle pe acest segment.

Veniturile nete ale companiei au crescut cu 6 procente, la 14,5mld. dolari, depasind estimarile de 14,4 mld. dolari aleanalistilor citati de Bloomberg.

"In primele trei luni, am observat revenirea cresteriicheltuielilor companiilor pentru componente PC sau destinateserverelor, spre deosebire de ultimele trei sau patru trimestre", adeclarat directorul financiar al Microsoft, Peter Klein. Microsoftanticipeaza cheltuieli operationale de 26,1-26,3 mld. dolari pentruanul fiscal care se va incheia pe 30 iunie, mai scazute decat celevehiculate in estimarile initiale, de 26,2-26,5 mld. dolari.Compania a renuntat la 5.000 de angajati anul trecut, pentru adiminua cheltuielile. Compania de cercetare in domeniul tehnologieiGartner estimeaza o crestere de 12% a cheltuielilor pentrucomputere personale in acest an, la 245 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO