Business Hi-Tech

Microsoft nu scapa de amenda de 497 mil. euro

18.09.2007, 18:01 11

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a pierdut apelul depus in cazul procesului antitrust cu Uniunea Europeana, compania americana urmand sa plateasca o amenda record de 497 mil. euro, scrie Bloomberg.
Dupa trei ani de proceduri juridice, tribunalul Uniunii Europene din Luxembrug a decis sa mentina sanctiunile impuse in 2004 de catre Comisia Europeana, care a acuzat Microsoft ca a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata pentru a inlatura o parte din competitie. Comisia Europeana a hotarat atunci sa amendeze Microsoft cu 497 mil. euro, cea mai mare sanctiune impusa vreodata de autoritatile europene unei companii. Comisia a cerut ca Microsoft sa dezvaluie informatii referitoare la structura si functionarea sistemului de operare Windows si sa ofere produsul fara Windows Media Player. Comisia a amendat apoi Microsoft cu suma de 280,5 mil. euro pentru nerespectarea sanctiunilor antitrust impuse in 2004 si a amenintat producatorul de software cu aplicarea unor amenzi mai mari.
Microsoft a facut apel la deciziile Comisiei Europene, motivand ca autoritatile europene intervin in dreptul de libertate al companiei in proiectarea de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO