Business Hi-Tech

Motorola iese cu telefoane extrem de ieftine

29.09.2005, 19:20 28

Producatorul de telefoane mobile numarul doi din lume, Motorola, a castigat in cadrul unei licitatii un contract conform caruia compania va produce telefoane mobile foarte ieftine pentru tarile in curs de dezvoltare, scrie editia online a BBC News.

Astfel, 17 tari, printre care si India, Nigeria, Bangladesh, Yemen sau Kenya, vor avea pe piata noi modele de telefoane mobile Motorola, care nu vor costa mai mult de 30 de dolari (aproximativ 25 de euro). Cele mai ieftine telefoane mobile GSM existente costa intre 30 si 40 de dolari (25-33,3 euro), scrie BBC News.

Exista inca foarte multe tari care nu dispun de telefoane mobile intrucat costurile si taxele sunt destul de ridicate, au precizat analistii.

Noile telefoane Motorola vor aparea pe aceste piete in prima parte a anului viitor, la preturi care vor varia in functie de tara respectiva, dar care nu vor depasi insa suma de 30 de dolari.

Modelele ieftine Motorola vor fi dotate cu baterii puternice, cu o durata lunga de functionare, astfel incat utilizatorii sa nu fie nevoiti nici sa consume foarte multa energie electrica pentru a le incarca, au explicat oficialii Motorola.

Producatorul de telefoane mobile are deja pe stoc aproximativ 6 milioane de celulare la pret scazut, intrucat le-a produs pentru a sprijini initiativa adoptata de industrie pentru a oferi telefoane chiar si utilizatorilor cu posibilitati materiale reduse, din tarile in curs de dezvoltare, scrie BBC News.

"Telefoanele mobile ieftine sunt un element esential pentru dezvoltarea economica a unei tari", a precizat un oficial al Motorola. "Noi vom produce telefoane care sa fie la nivelul asteptarilor utilizatorilor, dar si al operatorilor de servicii", a mai spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO