Business Hi-Tech

MSN Messenger, si pe telefoanele Vodafone

01.07.2005, 19:12 18

Grupul Vodafone si portalul MSN al lui Microsoft au in plan sa lanseze un serviciu de mesagerie care va permite comunicarea intre telefoane mobile si calculatoare, au informat oficialii celor doua companii.

Noul serviciu va permite utilizatorilor din fata calculatorului conectat MSN Messenger sa comunice cu cei care au un telefon mobil conectat la Vodafone Messenger, prin scurte mesaje online, explica oficialii companiilor. Clientii vor avea posibilitatea sa vada daca persoanele din lista lor de contact sunt conectate la messenger sau nu.

Serviciul va fi lansat inainte de sfarsitul acestui an in mai multe tari europene, insa oficialii Vodafone si MSN nu au specificat exact care sunt acestea, scrie presa internationala.

Aproximativ 165 de milioane de utilizatori ai MSN Messenger si 155 de milioane dintre clientii Vodafone din intreaga lume, vor comunica prin intermediul noului serviciu, estimeaza specialistii celor doua companii.

Tariful convorbirilor va fi suportat de catre persoanele care initiaza schimbul de mesaje, au precizat oficialii celei mai mari companii de telecomunicatii dupa incasari.

"Prin acest serviciu care va aduce Vodafone venituri suplimentare, clientii vor avea o metoda in plus de a comunica atunci cand au nevoie, indiferent daca sunt in fata calculatorului sau au doar telefonul mobil la indemana", a precizat directorul de marketing al Vodafone.

Grupul Vodafone a preluat Connex la sfarsitul lunii mai, de la firma canadiana Telesystem International Wireless.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO