Business Hi-Tech

Nemtii de la PC-Ware intra pe piata locala IT

04.07.2006, 18:48 24

Grupul german IT PC-Ware va deschide o filiala in Bucuresti, in cadrul strategiei proprii de extindere si consolidare a pozitiei pe piata internationala si a potentialului de crestere a pietei locale de IT.
"Inaugurarea unui subsidiare in Bucuresti vine in urma cererii mari de contracte din partea clientilor din regiune, in special din domenii precum cel bancar, productie si asigurari. Prin deschiderea acestei reprezentante vrem sa crestem volumul afacerilor noastre in intreaga regiune geografica", a declarat presedintele PC-Ware, Knut Loschke.
Potrivit unui studiu citat de companie, piata IT din Romania va creste anul viitor cu 11,2%, peste nivelul altor tari din regiune, precum Polonia, Republica Ceha si Ungaria. Reprezentantii grupului german nu au mentionat valoarea investitiei.
Filiala din Romania va fi condusa de Marcus Dekan, responsabil cu dezvoltarea firmei in Europa de Sud-Est. La nivel mondial, PC-Ware a realizat in 2005 venituri din vanzarea de solutii software, hardware si servicii aferente de peste 590 mil. euro, in crestere cu aproximativ 17% fata de valoarea din anul precedent, si un profit brut de 77,8 milioane de euro, mai mult cu 25% fata de exercitiul financiar anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO