Business Hi-Tech

Netopia, 1,2 mil. euro din plati prin SMS

26.11.2007, 20:42 23

Serviciul de plati prin SMS mobilpay.ro si-a propus pentru acest an venituri de 1,2 - 1,3 milioane de euro din microplati prin telefonul mobil. Serviciul da posibilitatea achizitionarii de produse oferite online prin SMS-uri de acceptare a platilor si inscriere a costului de achizitie in factura de mobil.
"Ne-am orientat catre zone hibride - internet si mobil. Incercam sa conturam o tendinta si pot spune ca suntem primul serviciu de acest gen la nivel european", a declarat pentru ZF Antonio ?ram, CEO al NETOPIA System, compania care detine serviciul mobilpay.ro
?ram si-a propus pentru anul viitor atragerea a inca 35 de parteneri si 2 milioane de euro, urmand ca in 2009 serviciul sa aduca venituri de 5 milioane de euro cu o retea de 120 de site-uri.
Serviciul a fost lansat sub o alta forma inca din septembrie 2006, inregistrand pana in prezent un rulaj de aproximativ un milion de euro. Potrivit lui ?ram, serviciul va fi disponibil public intr-o versiune BETA incepand cu 1 decembrie.
Mobilpay.ro permite oricarui site cu activitate in comertul online sa introduca si sa accepte microplati cu telefonul mobil. Astfel, pentru fiecare microplata, indiferent de valoarea acesteia, mobilpay.ro percepe site-ului respectiv un comision fix de 1,4 euro, serviciul fiind disponibil atat abonatilor, cat si utilizatorilor de cartele reincarcabile ai Orange si Vodafone.
Un utilizator care va dori sa realizeze o tranzactie pe unul dintre site-urile partenere mobilpay.ro va fi redirectionat catre serviciu, iar in urma trimiterii mesajului text se executa plata. Dupa verificarea de catre operator a validitatii creditului, utilizatorul primeste confirmarea de plata, iar suma este extrasa din credit sau este tarifata din factura de telefonie mobila de pe luna urmatoare.
"Ne-am propus sa oferim serviciilor alternativa de a inregistra venituri si dintr-o alta sursa decat publicitatea online", precizeaza ?ram.
Astfel, din septembrie 2006, mobilpay.ro a adunat clienti precum neogen.ro, okazii.ro, computergames.ro si sentimente.ro.
Netopia Systems SRL a avut in 2006 o cifra de afaceri de 220.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO