Business Hi-Tech

Nokia dă din nou în judecată Apple pentru încălcarea mai multor brevete

Autor: Ştefan Vrabie

29.03.2011, 23:36 28

Nokia Oyj, cea mai mare companie producătoare de telefoanemobile din lume, a depus o a doua plângere la ComisiaInternaţională de Comerţ împotriva Apple, pentru o presupusăîncălcare a unor invenţii ale firmei finlandeze folosite înproducţia de telefoane mobile, playere muzicale portabile, tableteşi calculatoare, scrie Bloomberg.

Noua plângere implică şapte brevete referitoare la "inovaţiileNokia, care acum sunt folosite de Apple pentru a crea funcţii-cheiedin produsele sale, în domenii precum: sisteme de operaremulti-tasking, sincronizarea datelor, localizare, calitateaapelului şi utilizarea accesoriilor bluetooth", potrivit Nokia.

Compania finlandeză şi Apple au fost împlicate în litigii încădin octombrie 2009, când Nokia a intentat un proces prin care acuzaApple că a încălcat drepturile de autor în cazul a 10 brevete,cerând redevenţe de pe milioanele de telefoane iPhone vândute pepiaţă din iunie 2007 şi până atunci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO