Business Hi-Tech

Olimpiada va fi vazuta prin satelitul OTE

22.08.2003, 00:00 20

Alegerea Greciei ca gazda a Jocurilor Olimpice din 2004 l-a determinat pe principalul operator de telecomunicatii elen, OTE, sa lanseze in aceasta vara un satelit de comunicatii propriu pentru a beneficia din plin de oportunitatile de imagine si comerciale pe care un eveniment de o asemenea anvergura le poate aduce.
De altfel, OTE este si sponsor principal al Olimpiadei.Lansat de la baza americana Cap Canaveral, satelitul a devnit operational din punct de vedere comercial. Proiectul spatial OTE a costat 180 milioane euro. Firma constructoare Astrium, a garantat o perioada de functionare de 15 ani, dar, datorita preciziei cu care a fost plasat pe orbita, perioada de exploatare a acestuia poate fi prelungita cu inca doi ani.
„OTE este mandra de faptul ca a reusit sa asigure prezenta individuala a Greciei in spatiu,” a declarat Lefteris Antonakopoulos, presedintele OTE. „Satelitul va asigura si un scut protector Greciei ( din punct de veder militar, n.r), dar in acelasi timp va construi o punte de comunicare prin care Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 vor putea fi difuzate pretudindeni in lume,” a adaugat Antonakopoulos.
Satelitul acopera Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Asia de sud-vest si centrala. De asemenea, satelitul ofera facilitati de voce, transmisii video, de date, radio si te tip teleworking sau teleeducation precum si banda duala de trafic din si inspre Europa. De asemenea, noul satelit va asigura transmisiunile Ministerului Grec de Externe si al celui al Apararii, la standarde ridicate de securizare a comunicatiilor.
Oficialii OTE au declarat ca au inceput deja discutii cu potentiali clienti din Europa, neexcluzand ca Romtelecom sa devina unul dintre clientii noului satelit cat si tert partener in oferirea de servicii via satelit altor companii din Romania.OTE este actionarul principal al RomTelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO