Business Hi-Tech

Omul de afaceri, conectat permanent, oriunde si oricand

20.10.2005, 20:25 16

In viziunea Motorola, al doilea mare producator de telefoane mobile din lume, urmatorii ani vor oferi utilizatorilor, si in principal oamenilor de afaceri, posibilitatea de a fi conectati in permanenta la tehnologie oriunde ar fi - la birou, acasa sau in masina, a precizat Aurelian Sima, country manager Motorola in Romania.

Prin tehnologie, Motorola are in plan sa se concentreze pe conectivitate si sa ofere clientilor, prin noi tehnologii si echipamente, convergenta dintre telefonul mobil inteligent, casa si biroul inteligente, dar si masina inteligenta, au precizat oficialii Motorola.

Practic, oamenii de afaceri vor putea sa utilizeze telefonul pentru a plati facturi, pentru a face videoconferinte cu partenerii pe telefonul fix al acestora sau sa descarce continut multimedia pe mobil, iar acesta sa fie descarcat automat si pe computerul de bord al masinii, dar si acasa pe televizor. Si nu numai atat, dar masina inteligenta va comunica cu telefonul pentru a-si anunta posesorul daca exista vreun pericol, sau il va anunta daca exista vreo problema tehnica si va cauta automat prin GPS cel mai scurt drum catre un service auto.

Casa inteligenta este si ea un element important in acest concept de conectivitate. Televizorul va sti in ce camera se afla utilizatorul si se va opri si aprinde in functie de acest criteriu, la plecare usa de la intrare se va incuia automat, si, ca si masina, va semnala telefonul mobil al proprietarului in caz de pericol.

Toate acestea sunt inca departe de a deveni parte integranta din viata oamenilor, insa majoritatea acestor tehnologii sunt deja operationale in lume, iar Motorola are in plan sa creeze un pachet de servicii prin care comunicarea intre mobil, casa, masina si birou sa se faca foarte usor, a explicat Aurelian Sima.

Motorola a raportat pentru cel de-al treilea trimestru al anului venituri de 9,42 mld. de dolari (7,8 mld. euro), in crestere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut cand veniturile au fost de 7,5 mld. de dolari (6,2 mld. euro).

Profitul inregistrat de companie in aceasta perioada s-a cifrat la 1,75 mld. dolari (1,46 mld. euro), in crestere fata de trimestrul al treilea al anului trecut, cand profitul a fost de 479 mil. dolari (400,5 mil. euro).

Pentru trimestrul urmator, compania estimeaza venituri intre 10,3 si 10,5 mld. de dolari (8,6 - 8,7 mld. euro), conform oficialilor Motorola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO