Business Hi-Tech

Oracle: aproape 1 mld. dolari pentru o investitie strategica

05.08.2005, 18:50 19

Compania americana de software pentru afaceri Oracle intentioneaza sa achizitioneze cu 909 milioane de dolari (aproximativ 745,5 milioane de euro) pachetul de actiuni majoritar in cadrul unei companii din India producatoare de software pentru domeniul bancar, i-flex Solutions, scrie SilliconValley.com.

Oficialii gigantului software au precizat ca Oracle va cumpara in curand 41% din actiunile companiei i-flex de la subsidiara Citigroup Venture Capital International a Citibank cu 593 de milioane de dolari (486,3 milioane de euro). Pentru alte 20% din actiuni, compania va face o oferta publica actionarilor i-flex in valoare de aproximativ 316 milioane de dolari (259,1 milioane de euro), au precizat oficialii Oracle.

Aceasta miscare confirma faptul ca Oracle are in plan sa-si extinda afacerea in domeniul bancar, scrie SilliconValley.com.

Compania i-flex Solutions, care ofera bancilor solutii software pentru sistemul de imprumuturi si pentru conturi bancare, a raportat venituri de 261 de milioane de dolari (aproximativ 214 milioane de euro) in anul fiscal trecut, cu 42% mai mult fata de anul precedent.

"i-flex este una dintre cele mai mari companii de software din domeniul bancar", a afirmat directorul executiv al Oracle, Larry Ellison. "Numarul clientilor i-flex este in permanenta crestere. Compania a reusit sa castige pe parcursul ultimilor trei ani mai multi utilizatori decat orice alta companie similara", a precizat el.

"Domeniul bancar este o tinta strategica pentru Oracle, acum ca noua din zece jucatori din industrie utilizeaza software-ul care ofera solutii Enterprise Resource Planning (solutii integrate de management al operatiunilor dintr-o companie - n.r.)", a afirmat Larry Ellison.

Achizitia i-flex Solutions nu se va incheia insa decat in momentul in care institutiile indiene de reglementare in domeniul financiar-bancar vor aproba oferta publica facuta de producatorul de software. Deocamdata nu este inca sigur daca Oracle va putea obtine intreg pachetul de 20% din actiuni, scrie SilliconValley.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO