Business Hi-Tech

Orange şi Deutsche Telekom abandonează planurile de listare a subsidiarei din Marea Britanie

Orange şi Deutsche Telekom abandonează planurile de...

Autor: Adrian Seceleanu

19.01.2014, 20:53 233

Grupurile Orange (Franţa) şi Deutsche Telekom (Germania) au luat decizia de a abandona planurile de a lista la bursă Everything Everywhere (EE), operatorul de telefonie mobilă pe care îl deţin în comun în Marea Britanie, în condiţiile în care managementul celor doi giganţi din telecom este de părere că păstrarea actualei formule de parteneriat le va permite, în viitor, obţinerea unei valori mai mari în cazul unui exit, scrie Bloomberg.

Actuala structură a acţionariatului este „cea mai bună opţiune pentru a crea valoare”, au precizat oficialii Orange. Listarea EE ar fi fost una dintre cele mai mari tranzacţii de pe bursa din Londra, în condiţiile în care compania este evaluată la aproximativ 10 mld. lire sterline. „Nu există niciun calendar privind următorul pas pe care îl vor face acţionarii”, a declarat Andreas Leigers, un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom.

Compania se va concentra în schimb pe o expansiune a reţelei de date 4G, care poate determina o creştere a valorii companiei, a adăugat el. Orange şi Deutsche Telekom au semnat şi un acord de colaborare prin care grupurile negociază în comun achiziţia anumitor echipamente, care are efect şi pentru subsidiarele din România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO