Business Hi-Tech

Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul business, Telekom România: Este momentul digitalizării sectorului public, mai ales pe zona de educaţie, sănătate şi administraţie. Avem o creştere a traficului de 17-20% pe reţelele fixe

ZF Mobilio 2020

Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul...

Autor: Roxana Rosu

22.04.2020, 11:08 529

Mare parte din economia României trece acum printr-un proces rapid de digitalizare, pentru a supravieţui, şi este o oportunitate unică pentru ca şi administraţia publică să implementeze soluţii şi să dezvolte infrastructura necesară, mai ales în educaţie, sănătate şi interacţiunea cetăţeanului cu administraţia centrală şi locală, a spus Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul business, Telekom România, la conferinţa ZF Mobilio.

”Mare parte din economia României se digitalizează acum cu o viteză foarte mare, mai ales pentru a supravieţui. Tehnologia e singurul mod prin care putem continua să ţinem legătura cu clienţii, parteneri, colegi, profesori. Am venit cu câteva msăsuri concrete pentru a sprijini mediul de afaceri”.

El a adăugat că, pe zona publică, digitalizarea e importantă în toate domeniile, dar mai ales în educaţie, sănătate, interacţiunea cu administraţia centrală şi locală. ”Trebuie să ne asigurăm că putem depune anumite cereri online, că medicii pot oferi consultanţii la distanţă, că elevii invaţă. E o oportunitate unică de a începe digitalizarea în sectorul public şi privat”.

În cazul telekom, traficul de date a crescut cu 17-20% pe reţelele fixe şi 5-10% pe cele mobile.

Alte declaraţii ale lui Ovidiu Ghiman:

Am vrut să înţelegem rapid problemele clienţilor pentru a propune soluţii. În martie am făcut un studiu şi am aflat că peste 80% dintre ei nu au toate instrumentele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţiile actuale, peste jumătate au optat pentru munca la distanţă şi peste 40% caută activ soluţii digitale.

Mare parte din economia României se digitalizează acum cu o viteză foarte mare, mai ales pentru a supravieţui.

Tehnologia e singurul mod prin care putem continua să ţinem legătura cu clienţii, parteneri, colegi, profesori.

Am venit cu câteva msăsuri concrete pentru a sprijini mediul de afaceri. Avem trei mari promisuni:

-pachetul Continuitatea Afacerii, prin care orice companie poate beneficia gratuit de servicii  de comunicaţii, servicii audio-video de conferinţe şi soluţii de securitate cibernetică.

-comunicaţii nelimitate. Suntem singurul operator care a oferit cu adevărat comunicaţii nelimitate pentru orice companie din România. Am lansat oferta şi am prelungit-o cu 6 luni.

-nu am uitat de clienţii din baza actuală şi o parte nu au optat anterior pentru pachetele cu comunicaţii nelimitate, iar lor le-am oferit acum o extraopţiune cu acces gratuit pentru o lună de zile. După, pot folosi extraopţiunea contracost.

Se discută des cum putem arăta mai bine în comunicările online, cu partenerii, colegii. Este nevoie de o rutină clară în fiecare zi şi de folosirea unor soluţii de colaborare adecvate. Antreprenorii nu ar trebui să aibă grija soluţiilor tehnice atunci când vor să asigure angajaţilor comunicare. Noi oferim facilităţi de partajare de documente, notiţe online, video conferinţe.

Punem la dispoziţia antreprenorilor o echipă de consultanţi pentru ca ei să se familiarizeze cu aceste soluţii şi să le folosească cât mai des.

De exemplu, soluţiile în parteneriat cu Cisco, cum este Cisco Webex,  Cisco AnyConnect, prin care te poţi loga securizat la resursele companiei. Cisco Webex asigură partea de securitate a conexiunii, foarte importantă, cu protecţie avansată împotriva atacurilor cibernetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO