Business Hi-Tech

Peste 200 de milioane de utilizatori pentru jocurile online

Peste 200 de milioane de utilizatori pentru jocurile online
03.08.2010, 23:06 26

Jocurile online devin din ce în ce mai populare, în condiţiileîn care în prezent peste 200 de milioane de utilizatori apelează laele în fiecare lună, iar numărul lor creşte cu miile în fiecare zi,comentează The Washington Post.

"Dacă secolul 19 este cunoscut ca perioada în care a fostinventat romanul modern, şi secolul 20 a fost dominat de filme,cred că în cel actual jocurile online vor fi principala formă dedivertisment", susţine Jon Radoff, antreprenor în domeniulinternetului şi dezvoltator de jocuri online.

Potrivit unui ultim studiu al companiei de consultanţă NielsenCompany, jocurile online au ajuns pe locul doi, după reţelele desocializare, în topul celor mai populare activităţi online. Deasemenea, marile companii media sau de IT sunt interesate săcumpere producători de jocuri online. Spre exemplu, Walt Disney,cea mai mare companie media din lume, a cumpărat săptămâna trecutădezvoltatorul de jocuri online Playdom pentru 563,2 milioane dedolari. Google, cel mai popular motor de căutare din lume, discutăcu diferiţi producători dezvoltarea unui site numit Google Games,având în vedere că 40% dintre cei 500 de milioane de utilizatori aiFacebook, cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial,folosesc jocurile online.

Unul dintre cele mai populare jocuri online este FarmVille,accesibil pe Facebook, care permite utilizatorilor să-şi creezepropria fermă virtuală şi unde să crească diferite legume şi fructesau animale. Potrivit analiştilor citaţi de cotidianul american,jocurile online au devenit populare în primul rând datoritădezvoltării reţelelor sociale şi creşterii vânzărilor desmartphone-uri. Facebook este, de altfel, unul dintre principalii"furnizori" de jocuri sociale, printre alte nume cunoscute fiindMafia Wars sau Happy Aquarium.

Potrivit estimărilor, tranzacţiile online din cumpărareadiferitelor aplicaţii şi produse pentru jocurile online - precum unrezervor de benzină pentru ferma virtuală - va ajunge în acest anla peste 800 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO