Piaţa de telefoane inteligente la 11 luni din 2015. Apple vinde doar 6% din smartphone-uri în România, dar încasează 20% din bani

16 feb 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Din 2,6 milioane de smartphone-uri comercializate în România în perioada ianuarie - noiembrie 2015, peste un milion au fost livrate de Samsung.

Compania americană Apple, care vinde într-un an pe piaţa din România circa 6% din numărul total de smartphone-uri - aproximativ cât vinde Samsung într-o singură lună în sezonul de vârf -, reuşeşte totuşi să colecteze aproximativ 20% din chel­tu­ie­lile totale cu te­le­foanele in­teli­gente ale ro­mâ­nilor, conform datelor dintr-o cerce­tare de pia­ţă pentru pri­mele 11 luni din anul 2015 obţinută de ZF.

Având un portofoliu restrâns de modele care se poziţionează în segmentul premium, Apple a vândut în perioada menţionată în România aproximativ 150.000 de iPhone-uri cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, conform sursei menţionate.

Spre comparaţie, gigantul sud-coreean Samsung a obţinut circa 46% din sumele cheltuite români pe smartphone-uri (peste 230 mil. euro) comercializând însă peste un milion de terminale inteligente, adică 40% din piaţa totală. Diferenţa este dată de structura diferită a portofoliilor de telefoane ale celor două companii, respectiv de ponderea mare a telefoanelor Samsung cu preţ mai mic.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.02.2016

 
Cuvinte cheie:
smartphone
, romania
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide