Business Hi-Tech

Privatizarea Romtelecom: statul aşteaptă oferte de la băncile de investiţii până la 7 noiembrie

Privatizarea Romtelecom: statul aşteaptă oferte de la...

Autor: Adrian Seceleanu

07.10.2013, 00:06 333
Băncile de investiţii care vor să ofere statului român consultanţă în procesul de vânzare a pachetului de 46% din acţiunile Romtelecom trebuie să nu fi avut în ultimii trei ani contracte cu operatorul de telefonie fixă, cu alte companii din grup sau acţionarul majoritar, să demonstreze participarea în ultimii cinci sau zece ani la privatizări ale unor companii de stat sau la listări pe bursă cu o valoare de cel puţin 500 mil. lei (113 mil. euro) şi să fi înregistrat o cifră de afaceri medie de 1 miliard de lei (226 mil. euro) în ultimii trei ani, potrivit cererii de oferte publicate de Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI).
 
„Ministerul Societăţii Informaţionale intenţionează selectarea unui consultant specializat, bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să se bucure de reputaţie internaţională şi care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, pentru acordarea de consultanţă necesară în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni deţinut de statul român prin MSI la Romtelecom, ţinându-se seama de criterii de calitate şi cost ale serviciilor“, potrivit anunţului. Data limită de depunere a ofertelor este 7 noiembrie, potrivit aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO