Business Hi-Tech

Producatorul jocurilor de socializare Farmville si Mafia Wars ar putea renunta la platforma Facebook

Producatorul jocurilor de socializare Farmville si Mafia Wars ar putea renunta la platforma Facebook
09.05.2010, 12:26 140

Zynga, dezvoltatorul jocurilor de succes Farmville si MafiaWars, de pe site-ul de socializare Facebook, ar putea renunta laaceasta platform, lansandu-si propria retea de jocuri sociale subnumele Zynga Live, informeaza Techcrunch.

Zynga a realizat jocuri pentru Facebook, patru dintre acesteaaflandu-se in top 10 al celor mai populare aplicatii de pe site-ulde socializare: Farmville, care se afla pe primul loc, Cafe World,pe locul sase, si Mafia Wars si Petville, aflate pe locurile opt sinoua.

Zynga produce si jocuri pentru platformele MySpace, MSN, MyYahoo si iPhone.

Conform unei surse citate de Techcrunch, CEO-ul Zynga, MarkPincus a anuntat noua initiativa aratand ca exista tensiuni intreZynga si compania Facebook: "Zinga Live va fi o retea de jocurisociale. Facebook si Zynga au negociat in privinta creditelorFacebook (modalitate de plata pentru aplicatiile Facebook prin carecompania doreste sa obtina venituri - n.r.) iar discutiile auesuat. In timpul negocierilor, Facebook a stopat anunturile Zyngasi a amenintat cu oprirea aplicatiilor de pe site-ul desocializare".

Noua metoda de plata prin intermediul Facebook - crediteleFacebook - ar aduce companiei 30% din pretul acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO