Business Hi-Tech

Profitul Softelligence s-a înjumătăţit anul trecut

Profitul Softelligence s-a înjumătăţit anul trecut

Autor: Ioana Nita

04.05.2017, 00:00 195

Compania locală Softelligence, spe­cializată în furnizarea de soluţii software de business, a înregistrat anul trecut un profit net de aproape 400.000 lei, în scădere cu circa 50% faţă de 2015, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

În 2015 profitul s-a situat la 818.000 lei, aproape în stag­nare (0,8%) faţă de anul precedent.

Cifra de afaceri netă a crescut în schimb anul trecut cu aproximativ 50%, la 13,9 milioane lei (3,1 milioane euro). Softelligence oferă soluţii IT în regim outsourcing – dezvoltă soluţii software de business personalizate pe diferite platforme IT, precum şi o soluţie proprie, numită FinTech OS, destinată jucătorilor din pieţele financiare. Cererea tot mai mare din ultimii ani pentru soluţii soft­ware de business de tip BI (business intelli­gence) şi pentru analiză de date (analytics) a fost principalul motor de creştere pentru companie.

În acelaşi timp, Softelligence a investit în dezvoltarea propriei plat­forme software (FinTech OS) pen­tru a-şi asigura creşterea pe termen lung.

Compania şi-a bugetat afaceri de peste 5 milioane de euro pentru anul în curs şi atingerea pragului de 10 mil. euro până în 2018. Soluţia FinTech OS este deja folosită de jucă­tori mari din industria bancară şi de asi­­gurări precum ING Bank, Idea Bank, NN sau Allianz. Prin interme­diul platformei  FinTech se gestio­nea­ză peste 2 milioane de tranzacţii lunar.

Platforma permite companiilor care activează în industria financiară să-şi eficientizeze activitatea prin digitalizarea principalelor operaţiuni de business. Astfel, acestea pot îmbunătăţirea experienţei de utilizare a clienţilor şi automatiza procesele de back-end. În plus, ele au la dispoziţie şi o platformă API dedicată pentru bănci şi asigurători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO