Business Hi-Tech

Profitul Wizrom Software ar putea depasi 1,5 milioane de dolari in 2007

Profitul Wizrom Software ar putea depasi 1,5 milioane de dolari in 2007

Cristian Udrescu, directorul general al Wizrom: Ca in fiecare an, profitul s-a situat la circa 20% din cifra de afaceri.

19.10.2007, 17:33 39

Wizrom Software, producator local de solutii informatice pentru mediul de afaceri, ar putea inregistra un profit de circa 1,6 mil. dolari (1,12 mil. euro) anul acesta, pe fondul cresterii liniilor de business existente ale companiei.
Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de aproximativ 6 mil. dolari (4,78 mil. euro), iar pentru anul in curs se asteapta la o crestere de 30-35%. "Ca in fiecare an, profitul s-a situat la circa 20% din cifra de afaceri", a declarat Cristian Udrescu, directorul general al companiei.
Odata cu vanzarea unei participatii de 50% catre One1 Software, a treia mare companie de IT din Israel, pentru 2,5 mil. dolari (1,81 mil. euro), Wizrom si-a anuntat intentia de a se extinde pe domeniul enterprise al solutiilor ERP (Enterprise Resource Planning).
Compania deja a castigat cateva contracte cu corporatii precum JTI (Japan Tobacco International), Alpha Bank, UniCredit Leasing si Pepsi. Potrivit lui Udrescu, segmentul enterprise genereaza circa 25% din cifra de afaceri a Wizrom, restul fiind acoperit de contractele cu intreprinderile mici si mijlocii.
Udrescu a estimat anterior ca cifra de afaceri a companiei va depasi 10 mil. dolari (7,26 mil. euro) in urmatorii doi-trei ani, mizand numai pe liniile de business existente (IMM).
Pe de alta parte, Wizrom intentioneaza sa se listeze la bursa in anul 2010 si estimeaza ca valoarea contractelor incheiate pana atunci se va dubla, la peste 11 mil. dolari (7,75 mil. euro). "Mai mult ca sigur ne vom cota la bursa in 2010 si ne asteptam sa ne dublam vanzarile pana atunci", a adaugat Udrescu.
Oficialii Wizrom nu au decis inca pachetul de actiuni ce urmeaza a fi listat, dar au precizat ca pentru derularea procesului de listare vor alege intre bursele din Bucuresti, Tel Aviv si Londra.
Wizrom isi desfasoara in prezent activitatea in Romania, Bulgaria si Republica Moldova. Udrescu a precizat ca nu intentioneaza sa se extinda pe alte piete. ?Vrem sa ne consolidam pozitia pe plan local, avand in vedere ca piata romaneasca a solutiilor informatice de business este in continua crestere", a adaugat el.
"In primele noua luni ale anului, ritmul de crestere a fost de circa 50%, nivel pe care vrem sa il pastram pana la sfarsitul anului", a declarat Zemy Apfelbaum, directorul de vanzari al companiei. Piata locala de solutii software pentru companii a fost estimata de firma de analiza IDC la 60 mil. dolari (47 mil. euro) in 2006, din care Wizrom detinea o cota de 11,4%.
Cea mai mare parte a incasarilor Wizrom, care are in prezent aproximativ 3.000 de clienti si peste 20.000 de licente instalate, provine din solutiile WizCount, un sistem de contabilitate si management financiar, si WizPro, solutie destinata managementului productiei, care impreuna genereaza 70% din cifra de afaceri. Udrescu a precizat ca WizCount are o pondere de circa 40% din totalul contractelor incheiate, in timp ce WizPro aduce 30%, adaugand ca este posibil ca aceste procentaje sa se inverseze, pe masura ce compania se orienteaza catre marile companii si sectorul de utilitati, guvernamental si financiar-bancar.
Ieri, compania a lansat versiunea finala a aplicatiei WizCount Vista, estimand ca aceasta va genera 50% din totalul contractelor incheiate pentru WizCount.
Apfelbaum a precizat ca pana in prezent, pentru solutia WizCount Vista au fost incheiate 20 de contracte, iar pana la sfarsitul anului sunt vizate alte 15 noi contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO