Business Hi-Tech

Protio, un start-up care combină imobiliarele cu tehnologia, caută bani pe SeedBlink

Protio, un start-up care combină imobiliarele cu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.04.2022, 00:02 161

Start-up-ul pro-tech Protio, care a dezvoltat o platformă unde proprietarii de locuinţe le pot vinde mai rapid şi mai simplu, a început o campanie de finanţare pe platforma de investiţii în start-up-uri de tehnologie SeedBlink, prin care vrea să strângă o rundă seed de 1,5 mil. euro pentru a-şi extinde ecosistemul end-to-end pentru tranzacţii imobiliare.

Runda este susţinută de fondul de investiţii al antreprenorului român Călin Fusu - Neogen Capital în calitate de investitor principal cu 750.000 de euro. De asemenea, coinvestiţie din partea Genesis Ventures (din Grecia) şi a unei serii de business angels greci şi internaţionali, inclusiv Lars Rasmussen, cofondator al Google Maps.

Dezvoltat în Grecia, start-up-ul Protio este un prop-tech care îşi propune să reinventeze procesul de cumpărare şi vânzare de proprietăţi imobiliare, digitalizând întregul proces. Soluţia  tehnologică end-to-end pentru sectorul imobiliar este destinată pieţelor din Europa Centrală şi de Est cu rate ridicate de proprietate şi procese de vânzare învechite.

De asemenea, start-up-ul a avut o scalare rapidă, ajungând la venituri de peste 50.000 de euro la finalul anului 2021. Antonios Fiorakis, CEO şi cofondator al Protio, se află la al doilea start-up, având un exit în palmares  - Incrediblue, din care a ieşit în 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO