Radu Georgescu pariază 0,5 mil. euro pe un ceas inteligent al unui start-up local

17 iul 2014 Autor: Adrian Seceleanu

Vector Watch, un start-up înfiinţat anul trecut de Andrei Pitiş - preşedintele Asociaţiei Industriei de Software (ANIS), care are în plan să lanseze la nivel global până la finele acestui an un ceas inteligent (smartwatch) care va fi conceput integral în România - de la design până la platforma de software - a atras o investiţie de 0,5 mil. euro de la grupul Gecad deţinut de Radu Georgescu, unul din­tre cei mai puternici an­tre­prenori români din IT.

Aşa-numitele gadgeturi „pur­tabile“ - ceasuri, oche­lari şi brăţări inteligente - sunt aşteptate să devină noul hit în industria hi-tech şi să gene­reze vânzări de 18 mld. dolari pe an în 2018 - însă piaţa este încă în formare şi pe „raft“ va fi loc şi pentru alţi jucători decât Apple sau Google, pa­riază Georgescu.

„Vector Watch a văzut o oportunitate pe piaţă, la fel ca alte 100 de companii, dar valul este suficient de mare încât să susţină şi 200 de jucători. Este o echipă foarte bună cu capabilităţile tehnice necesare iar cu forţa financiară şi knowledge-ul de business internaţional pe care le aduc Gecad există şansa ca Vector Watch să se impună la nivel global“, a adăugat el.

Cofondatorii Vector Watch sunt Irina Alexandru (designerul cea­su­lui) şi Dan Tudose (care rea­li­zează schema electrică şi com­po­nentele), iar compania - care a ajuns la 10 oameni - a realizat deja prototipuri ale gadget-ului, spune Andrei Pitiş, care poartă deja unul dintre ele la mână. „Forma şi de­signul actual nu sunt cele finale“, spune Pitiş despre ceas. „Acum testăm practic platforma soft, funcţionalitatea, este la fel ca o maşină care circulă camuflată înainte de lansare. Felul în care arată acum ceasul nu este relevant.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
georgescu
, ceas
, soft
, concepere
, design
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide