Business Hi-Tech

Razie a poliţiei la birourile Google din Coreea de Sud

Razie a poliţiei la birourile Google din Coreea de Sud
10.08.2010, 16:24 36

Poliţia sud-coreeană a anunţat vineri că a efectuat o razie labirourile locale ale Google, în cadrul unei anchete privindposibila încălcare a legislaţiei privind datele cu caracterpersonal, scrie Financial Times.

Posibilele încălcări ale legislaţiei ar fi putut avea loc încadrul campaniei de colectare a datelor pentru aplicaţia StreetView, potrivit poliţiei sud-coreene.

Gigantul online a fost implicat la începutul lunii iunie într-unscandal mediatic după ce a recunoscut că a colectat "din greşeală"date cu caracter personal în operaţiunea de cartografiere pentruaplicaţia Street View.

Intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times, sefulGoogle, Eric Schmidt, a acuzat la acea dată un angajat al companieipentru colectarea ilegala de date. Programatorul ar fi inserat osecventa de cod in software-ul Street View "violand clar"procedurile fara a fi vazut de catre colegii sai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO