Business Hi-Tech

RCS&RDS a mărit tarifele cu 1 leu, dar nu pentru toate serviciile

RCS&RDS a mărit tarifele cu 1 leu, dar nu pentru toate serviciile
02.07.2010, 16:43 50

RCS&RDS, cel mai mare operator telecom controlat de un om deafaceri român, nu a mărit preţurile pentru toate serviciile pe carele oferă, suportând în parte impactul majorării TVA de la 19 la24%, potrivit noii grile de tarife publicate de operator pe paginaweb.

Compania nu a mărit tarifele pentru cel mai scump abonament lainternet (FiberLink2 sau CableLink2), care va costa în continuare39 de lei (cu TVA inclusă) şi a menţinut şi tariful la cel maiscump pachet la televiziunea prin satelit, Extracomplet, care vacosta în continuare 33 de lei (cu TVA inclusă). Şi tarifele pentruinternetul mobil au rămas aceleaşi. Pentru aceste abonamenteRCS&RDS a redus practic tarifele de bază pentru a nu mări sumaplătită de clienţi odată cu creşterea TVA cu 5%.

Compania nu a mărit nici taxa de mentenanţă pentru telefoniafixă, introdusă recent, care a rămas la 5 lei pe lună.

Pentru celelalte abonamente la televiziune şi internet fixpreţurile cu TVA au crescut uniform, cu câte 1 leu. Practic,RCS&RDS nu a aplicat pur şi simplu noua cotă a TVA ci a ajustatuşor tarifele de bază astfel încât preţul final de pe factură săurce exact cu un leu.

Astfel, abonamentele la internet fix FiberLink1 sau CableLink1costă de la 1 iulie 29 de lei (cu TVA inclusă), faţă de 28 de leipână la finele lunii iunie.

Toate abonamentele la cablu TV vor costa, cu TVA inclus, cu 1leu mai mult. Astfel noile preţuri ale pachetelor Bază, Extra şiBază Special sunt, cu TVA inclusă, 25 de lei, 32 de lei şi 25 delei. În cazul televiziunii prin satelit RCS&RDS a mărit toatetarifele cu TVA inclus cu 1 leu, cu execepţia celui mai scumppachet, de 33 de lei pe lună.

RCS&RDS este cel mai mare furnizor local de televiziune princablu şi satelit şi numărul unu pe piaţa de internet prin liniifixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO