Business Hi-Tech

RCS&RDS anunta ca are bani pentru extinderea retelei de net mobil

01.10.2009, 23:10 42

RCS&RDS, unul dintre cei mai importanti operatori telecom depe piata locala, are in plan sa extinda pana la finele anuluioferta de servicii de acces la internet mobil in toate orasele dinRomania, acoperirea urmand sa creasca gradual, au declaratoficialii companiei.

"Ne-am propus sa extindem Digi Net Mobil la nivelul intregiitari, pentru ca toti abonatii nostri sa poata beneficia de serviciide internet mobil", a declarat Ovidiu Popa, directorul comercial alRCS & RDS.

Reprezentantii RCS&RDS nu au oferit alte detalii insaplanurile de a extinde acoperirea internetului mobil la nivelultuturor oraselor echivaleaza cu un anunt ca operatorul dispune definantarea necesara pentru a derula acest proiect. Finantareaextinderii retelei de internet mobil, un proiect anuntat si intrecut de oficialii RCS, dar nefinalizat, parea a fi nesigura inconditiile in care contextul economic a ingreunat accesul lafinantare, iar compania era deja una dintre cele mai indatorate depe piata locala, cu datorii totale de 567 mil. euro la finele lui2008. RCS&RDS a inregistrat anul trecut venituri de 387 mil.euro si o pierdere neta de 23 mil. euro, conform datelor de laMinisterul de Finante.

Anuntul privind extinderea infrastructurii de net mobil - unproiect care necesita investitii consistente, de zeci de milioanede euro, echivaleaza, probabil, cu un succes al sedintei cuactionarii din 17 septembrie in care s-a discutat o majorare de 49mil. euro a capitalului social al operatorului. OficialiiRCS&RDS nu au oferit detalii despre rezultatul sedinteiAGA.

RCS&RDS este cel mai mare operator telecom controlat de unantreprenor roman si singurul care s-a extins si pe alte piete dinregiune. In lupta cu giganti telecom ca UPC, OTE (Romtelecom),Orange si Vodafone, RCS& RDS si-a majorat gradual cota de piataalegand ca metoda de a-si extinde baza de clienti si de a-si majoraveniturile o strategie de preturi extrem de agresiva.

RCS&RDS a anuntat ca incepand din aceasta saptamana vaextinde serviciul de internet mobil in alte 5 orase din tara:Brasov, Craiova, Constanta, Cluj si Iasi. In urma cu douasaptamani, compania a anuntat in judetele Timis si Bihor oferta sade internet pe telefoanele mobile si prin modem USB, cu viteze detransfer de pana la 7,2 Mbps.

Cel mai scump abonament de acces la internet la RCS are un tarifde 15 lei pe luna, inclusiv TVA (aproximativ 3,5 euro) - aceastafiind cea mai agresiva oferta de pe piata locala, unde cei mai marijucatori sunt Orange, Vodafone si Zapp. Potrivit RCS abonamenteleau o limita lunara de trafic de 3 GB, dupa care viteza scade la 128kbps sau 64 kbps.

Cat costa internetul mobil de la RCS

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO