Business Hi-Tech

Retailerul Say: Avem contracte semnate pentru inca 30 de magazine

16.04.2008, 15:16 14

Retailerul IT&C si multimedia Say, detinut de grupul israelian Milomor Trade & Communication prin compania MCS Communications, are in plan dezvoltarea retelei de magazine in special prin deschiderea de unitati in centre comerciale si malluri.
"Pe langa magazinele operationale existente in acest moment avem contracte si agreement-uri semnate pentru mai mult de 30 de locatii pentru viitorul apropiat si suntem in negocieri avansate pentru alte cateva zeci", a declarat pentru ZF Mihai Motora, director general al MCS Communications. "Avem contracte de durata cu toti marii dezvoltatori de centre comerciale si malluri din Romania si lucrul acesta ne da posibilitatea sa privim cu mare optimism viitorul pentru ca in viziunea noastra comertul se va concentra in astfel de centre. Nu vom neglija total insa locatiile de strada unde ne vom indrepta atentia numai catre locatii premium, situate in vaduri comerciale de prima mana din tara si Bucuresti".
MCS Communications avea la sfarsitul lunii martie un total de 63 de magazine operationale din care 36 sub brandul Say, iar restul sub vechiul brand Turbo.
"In continuare vom derula procesul de remodelare a magazinelor Turbo in magazine Say, proces care vrem sa se termine cat mai curand. In cursul lunii aprilie, sase magazine Turbo vor deveni Say. In acelasi timp, procesul de dezvoltare organica continua. Numai in decursul lunii aprilie vom deschide patru noi magazine, toate sub noul concept Say. Conform planurilor companiei, ne dorim o cat mai rapida acoperire de calitate a tarii. Prin dezvoltare organica si prin preluari, intentionam sa atingem cifra de 200 de magazine pana la sfarsitul anului 2008", a adaugat Motora.
Directorul MCS Communications spune ca achizitiile reprezinta una din modalitatile luate in calcul pentru atingerea obiectivului de a construi o retea de 200 de magazine.
"Este de inteles ca am luat in calcul si posibilitatea unor achizitii atat timp cat targetul nostru pentru sfarsitul anului 2008 este unul deosebit de ambitios: 200 de magazine. Avand insa in vedere conditiile pietei din Romania anului 2008, vom analiza foarte atent oportunitatile din piata astfel incat riscurile unor astfel de preluari sa fie minime", spune Motora.
Retailerul a semnat recent un contract cu Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala.
"Vom incepe vanzarea serviciilor postpaid Orange in intervalul situat pana la jumatatea lunii aprilie in toate magazinele noastre. Pe zona de telefonie mobila vom vinde numai serviciile Orange, avand in acest sens semnat un parteneriat strategic cu acest operator", a declarat Motora.
Reteaua de magazine Say, dezvoltata de grupul Milomor Trade & Communication prin compania MCS Communications, estimeaza pentru anul curent afaceri de 60 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO