Business Hi-Tech

Românii şi grecii taie din bugetele telecom

11.08.2010, 23:45 18

Teoriile potrivit cărora industria comunicaţiilor va rezista lacriză mai bine decât alte sectoare economice au început să fielipsite de fundament după ultimele evoluţii economice din regiuneşi în special din Grecia şi România, spune Panagis Vourloumis,şeful grupului elen OTE, care deţine în România companiileRomtelecom, Cosmote şi Germanos - cu afaceri anuale mai mari de 1mld. euro. "Evoluţiile recente din regiune nu mai susţin teoriilecă industria comunicaţiilor rezistă mai bine la criză. În Grecia şiîn România deteriorarea situaţiei economice îi determină şi peclienţii din segmentul business şi pe cei din segmentul consumer săse uite cu atenţie la bugetul lunar şi să elimine tot ceea ce nueste necesar sau să înlocuiască cu alternative mai ieftine", a spusVourloumis la o întâlnire cu analişti.
"În România, Romtelecom resimte din plin efectele deteriorăriisituaţiei economice", a spus şi Kevin Copp, directorul financiar algrupului OTE, adăugând că "majoritatea deconectărilor de laserviciul de la telefonie fixă vin de la persoane care renunţă laacest tip de serviciu şi păstrează doar telefonul mobil". Coppspune însă că Romtelecom a atenuat efectul acestor scăderi cu noilelinii de business (TV, internet).
Copp a precizat că Romtelecom a luat măsuri de simplificare astructurii operaţionale şi a lansat şi o forţă de vânzări din uşăîn uşă, fapt care va duce la reducerea dependenţei de dealeri şi vaduce la reducerea numărului de plecări din reţea. Oficialii OTE auprecizat că la finele anului Romtelecom va avea mai puţin de 9.000de angajaţi, cifră care include şi cei 230 de angajaţi ai NextGen.Veniturile Romtelecom au scăzut cu 11% în T2, la 178 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO