Business Hi-Tech

Românul pe care vor să îl angajeze zeci de companii din lume şi nu reuşesc

Românul pe care vor să îl angajeze zeci de companii...

Autor: Razvan Muresan

29.06.2013, 10:59 1960

Lucrează în companie din 1997, iar acum este directorul tehnic al firmei care concepe produsul românesc vândut în peste jumătate de miliard de bucăţi la nivel mondial.

Bogdan Dumitru, actualul CTO al Bitdefender, a fost între primii cinci angajaţi de la vechiul antivirus AVX. Se întâmpla în 1997 şi îşi aminteşte că nu a fost nevoie să fie convins să vină în companie pentru că lucra de doi ani la astfel de proiecte şi îşi dăduse seama că nu s-ar putea descurca pe cont propriu. „Ironia face că am vrut să lucrez cu altcineva din industrie, dar nu mi-a plăcut colectivul”, spune Dumitru, care a primit la început un salariu de 80 de dolari, faţă de zece dolari, cât era atunci bursa sa de studiu. Întâlnirea dintre Dumitru şi Florin Talpeş, creatorul Bitdefender, a durat cinci minute: „Prima oară m-au pus să dau un test cu un personaj dubios care m-a întors trei ore pe toate feţele„. A trimis CV-ul în plic, după ce l-a tipărit la o imprimantă cu ace şi a fost ulterior sunat. Negocierea a fost simplă: „Domnul Talpeş a spus cât e salariul, iar eu am spus: «OK. Mulţumesc»". Citiţi mai mult despre românul pe care vor să îl angajeze zeci de companii străine pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO