Business Hi-Tech

Romsoft Ramnicu Valcea si-a bugetat afaceri de 12 milioane de euro

Romsoft Ramnicu Valcea si-a bugetat afaceri de 12 milioane de euro

Claudia Ursateanu, director general al RomSoft Ramnicu Valcea: Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari va fi influentata in principal de deschiderea pietei odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana si de cresterea cerintelor de informatizare a companiilor in vederea alinierii acestora la standarde europene.

06.03.2007, 18:57 125

Compania RomSoft din Ramnicu Valcea, furnizor de produse software Oracle, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 12 mil. euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut, cand societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 8,4 mil. euro.
"Aceasta evolutie pozitiva a indicatorilor financiari va fi influentata in principal de deschiderea pietei odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana si de cresterea cerintelor de informatizare a companiilor in vederea alinierii acestora la standarde europene. Urmarirea on-line a cresterii productivitatii va deveni un imperativ major al cresterii economice. Pana in prezent ponderea exportului a fost de aproximativ 10% din totalul cifrei de afaceri, insa pentru acest an estimam o crestere cu pana la 30% a exportului, pe baza extinderii pietei de servicii IT in tarile comunitare", a declarat pentru ZF Transilvania Claudia Ursateanu, director general al RomSoft Ramnicu Valcea.
Planurile de investitii si dezvoltare ale companiei vor fi directionate in acest an spre dezvoltarea infrastructurii companiei, training pentru formarea profesionala a angajatilor, actiuni de marketing si pozitionare atat pe piata internationala, dar si in deschiderea unei noi linii de productie a componentelor IT. "Piata va avea un trend crescator in domeniul nostru de activitate, urmat de o perioada de saturatie si echilibrare. Centrul de greutate al pietei IT va fi detinut cu siguranta de serviciile software (...)", crede Claudia Ursateanu.
Compania desfasoara activitati de consultanta, proiectare, realizare si implementare de solutii proprii dezvoltate in tehnologii Oracle, servicii de instalare si administrare pentru bazele de date, servicii de outsourcing, solutii de infrastructura HP sau IBM. Principalii clienti locali ai RomSoft sunt reprezentati de companiile cu profil de productie care activeaza in domeniul constructiilor de masini, utilitati si energie, distributie si media, dar si diferite institutii publice.
Portofoliul de produse al companiei este reprezentat de Pachetul JD Edwards Enterprise compus dintr-o serie completa de aplicatii software de business, modulare, integrate, dezvoltate pentru o mai rapida desfasurare a activitatilor organizatiilor care produc, distribuie, intretin sau administreaza active. Societatea mai ofera pietei de IT solutiile: Persal (software pentru managementul resurselor umane, salarizare), Romfact (software pentru utilitati-facturare), Romtrans (software pentru evidenta parcurilor auto), Evimed (software pentru institutii medicale), M.I.S. (suport decizie pentru managementul societatilor). Potrivit conducerii societatii, in acest an vor fi lansate pe piata aplicatii software pentru activitati de protectie si paza si pentru administratia publica.
Societatea comerciala RomSoft S.R.L. a fost infiintata in anul 2001, avand ca principal obiect de activitate producerea si implementarea produselor software Oracle si dezvoltarea aplicatilor in tehnologii Oracle. Societatea detine in prezent un sediu central la Ramnicu Valcea, o filiala in Bucuresti si a deschis o noua filiala la Timisoara. Numarul de angajati ai companiei a ajuns la 100 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO