Business Hi-Tech

Romtelecom a adus director IT din Bulgaria

10.08.2010, 23:51 21

Efthimios Tsokanis, 45 de ani, fost director de operaţiuni alcompaniei bulgare de comunicaţii Vivacom, a preluat la începutulacestei luni funcţia de director IT al Romtelecom, unul dintre ceimai mari furnizori de servicii de telefonie, TV şi internet de pepiaţa locală. Tsokanis îl înlocuieşte pe Fotis Karonis, care apreluat funcţia de vicepreşedinte IT al operatorului britanicEverything Everywhere, născut din fuziunea Orange şi T-MobileUK.
Efthimios Tsokanis vine la Romtelecom cu o experienţă care i-arputea fi utilă în următorii ani pe piaţa locală. Vivacom, companiaunde Tsokanis a fost din 2008 director de operaţiuni, este fostulmonopol în telefonia fixă din Bulgaria. Compania a intrat în 2005şi pe telefonie mobilă printr-o companie separată (Vivatel). Fondulamerican AIG Investments, acţionarul majoritar, a decis însă în2009 ca operatorii de telefonie fixă şi mobilă să fuzioneze, iaroperaţiunile să se desfăşoare sub brandul Vivacom. AIG este prezentîn România prin furnizorii de servicii TV şi telecom Digital CableSystems şi Dial Telecom. În România, grupul OTE (Grecia) deţine pelângă Romtelecom şi Cosmote (telefonie mobilă), Germanos (retailGSM) şi Sunlight (distribuţie baterii).
Tsokanis a mai ocupat funcţia de director executiv IT şi de relaţiicu clienţii la Globul EAD (Cosmote Bulgaria), lucrând şi laoperatorii Tellas (Grecia) şi Verizon Wireless (SUA). LaRomtelecom, Tsokanis va răspunde nu doar de operaţiunile ITinterne, ci şi de eforturile companiei de a-şi creşte prezenţa pepiaţa de servicii pentru companii şi persoane fizice.
Romtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixă de pe piaţalocală şi numărul doi, respectiv trei pe pieţele de internet fix şiteleviziune. În primul semestru Romtelecom a avut venituri de 365mil. euro, în scădere cu 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO