Business Hi-Tech

Romtelecom a concediat 1.900 de angajati in 9 luni

09.10.2008, 18:25 32

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata, a renuntat la 1.900 de oameni in primele noua luni ale acestui an, in cadrul celei mai dure restructurari operate de o companie locala in ultimii ani, care vizeaza eficientizarea operatiunilor.

Operatorul deruleaza de la inceputul anului un proces de evaluare a angajatilor pentru a decide cine va ramane si cine urmeaza sa paraseasca compania. Pana in prezent, Romtelecom a renuntat la unul din patru angajati, in urma evaluarilor care au vizat peste 8.000 din cei 12.500 de angajati, cat avea Romtelecom la inceputul anului. "Au fost evaluati peste 8.000 de angajati, prin trei tipuri de evaluare derulate in paralel, pe durata a cateva luni. In prezent sunt in curs evaluari pentru restul personalului, respectiv departamentul de resurse umane si cel financiar", a explicat pentru ZF Anca Georgescu, director executiv de resurse umane al Romtelecom, cea care gestioneaza restructurarea operatorului din punctul de vedere al resurselor umane.
Numarul angajatilor care vor parasi Romtelecom nu va depasi 2.500, ceea ce inseamna ca in urmatoarele luni vor fi operate inca maximum 600 de disponibilizari.
Pentru procesul de restructurare, care implica, pe langa concedieri, si o optimizare a proceselor la toate nivelurile organizatiei, compania a alocat peste 30 de milioane de euro.
Procesul prin care Romtelecom reduce numarul de angajati cu pana la 20% reprezinta cea mai dura restructurare din cadrul operatorului in ultimii ani si una dintre cele mai puternice de pe piata. O miscare de o amploare similara a mai anuntat BCR acum un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO