Business Hi-Tech

Saga aplicaţiilor de urmărire a populaţiei ia sfârşit în Germania: Merkel alege Deutsche Telekom şi SAP pentru a construi aplicaţia

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

28.04.2020, 17:37 400

Guvernul german a ales compania de software SAP şi gigantul Deutsche Telekom pentru a construi propria aplicaţie de urmărire a populaţiei, pe fondul pandemiei de Covid-19 – despre care autorităţile spun că este necesară pentru relaxarea restricţiilor, potrivit FT.

Dezvoltarea unei astfel de aplicaţii mobile trebuia să se finalizeze la mijlocul lunii aprilie, însă procesul s-a lovit de numeroase critici legate de siguranţa datelor şi intimitatea cetăţenilor.

Duminică, guvernul condus de Angela Mekel a renunţat la proiectul dezvoltat în ultimele săptămâni în favoarea unuia susţinut de Google şi Apple, ceea ce a pus presiune pe guvernul francez, întrucât dacă Franţa nu adoptă aceeaşi aplicaţie, nu va putea să monitorizeze corespunzător cazurile de coronavirus la graniţă.

Jens Spahn, ministrul Sănătăţii, a avertizat că aplicaţia Germaniei nu va fi valabilă decât peste câteva săptămâni.

Într-o declaraţie publică, compania SAP a anunţat că cele două companii vor face publice detaliile de design ale software-ului şi că aplicaţia va fi distribuită în final de Institutul Robert Koch – agenţia pentru Sănătate din Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO