Business Hi-Tech

Schmidt, Google: Nu vom fi afectati de recesiune

19.03.2008, 20:01 13

Google considera ca este bine pozitionata in cazul unei recesiuni economice in SUA, mizand pe avansul vanzarilor de publicitate in special pe pietele asiatice, scrie presa internationala.
Eric Schmidt, CEO al companiei, a recunoscut faptul ca deficitul de lichiditati pe pietele financiare constituie o problema "foarte serioasa", multi specialisti asteptandu-se la un declin economic global.
"Este prea devreme sa spunem daca a avut un impact asupra noastra, dar chiar daca ar fi unul, nivelul acestuia va fi nesemnificativ", a declarat Schimdt, adaugand: "Vom fi bine pozitionati in cazul unei recesiuni economice in Statele Unite. Nu depindem in mod special de o anumita piata".
Potrivit lui, veniturile provenite din piete cu un ritm rapid de crestere precum China vor ajuta compania sa faca fata recesiunii.
Google a anuntat ca piata chineza deja a depasit Statele Unite din punctul de vedere al numarului de utilizatori, in conditiile aceasta tara genereaza mai putin de jumatate din veniturile totale.
Google a raportat incasari de 4,83 mil. dolari (3,09 mil. euro) in al patrulea trimestru, 98% din aceasta suma fiind castigata din mesaje publicitare contextuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO