Business Hi-Tech

Seful Xerox Romania a fost promovat regional si va supraveghea afaceri de 1,5 mld. $

Seful Xerox Romania a fost promovat regional si va supraveghea afaceri de 1,5 mld. $

Marius Persinaru: Este un job care presupune multe calatorii de business, pe care pot sa il fac foarte bine de la Bucuresti

11.06.2009, 18:04 68

Marius Persinaru, 45 de ani, directorul general al Xerox Romania & Moldova, sucursala unuia dintre cei mai mari furnizori de imprimante si copiatoare din lume, a fost promovat in functia de vicepresedinte operational in cadrul unei divizii regionale a grupului american.

Persinaru va coordona din pozitia de vicepresedinte operatiunile Xerox din zona de est a pietelor emergente, ceea ce presupune un business de aproximativ 1,5 miliarde de dolari in aproximativ 100 de tari. In 2008, businessul Xerox pe pietele emergente, care cuprinde mai bine de 140 de tari din afara Statelor Unite, a Canadei, Europei de Vest, Japoniei si a coastei Pacificului, a trecut de 2,3 mld. $.
Printre pietele pe care le va coordona se numara Africa, Europa Centrala si de Est, Israel, Turcia, Rusia, Orientul Mijlociu si India.
"Principalele mele responsabilitati vor fi sa definesc strategii pentru fiecare piata in parte si sa urmaresc implementarea acestor strategii", a declarat pentru ZF Marius Persinaru.
Persinaru a coordonat operatiunile locale ale Xerox in ultimii cinci ani si este unul din cei mai cunoscuti manageri din industria de IT locala. Veniturile Xerox Romania si Republica Moldova au ajuns anul trecut la peste 72 de milioane de dolari in 2008, in urma unei cresteri de 18% fata de anul precedent, pe fondul orientarii afacerilor catre serviciile de management al documentelor si catre echipamentele multifunctionale laser de capacitate mare.
"In Romania am reusit sa construim o organizatie foarte stabila cu o fluctuatie de personal extrem de scazuta, in special in zona oamenilor-cheie. Cred ca acest lucru a contat cel mai mult in momentul in care mi-a fost oferit jobul."
Persinaru a absolvit Facultatea de Inginerie Hidroenergetica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti si a absolvit cursuri de leadership, Lean Six Sigma, coaching & mentoring. Lucreaza pentru Xerox din 1999. Pana in 2004 cand a preluat pozitia de director general, a ocupat pozitia de director service si operatiuni al Xerox. Anterior, a fost managing director la Arexim Logistic, parte a grupului de firme Arexim, cu activitati in zona de distributie IT.
Potrivit lui Persinaru, nu a fost luata inca o hotarare cu privire la succesorul sau in pozitia de general manager la nivel local. "Cu siguranta va fi cineva din interiorul companiei, din Romania sau din afara", a precizat el.
Promovarea lui Persinaru nu implica si o relocare imediata. "Aproximativ un an de zile voi ramane in Romania si vom mai vedea dupa aceea. Este un job care presupune multe calatorii de business, pe care pot sa il fac foarte bine de la Bucuresti, fara sa fie nevoie de relocare", explica el.
Recent, cel mai mare producator de imprimante color din lume si-a schimbat CEO-ul la nivel glorbal, Ursula Burns, 50 de ani, devenind astfel prima femeie de culoare care conduce operatiunile uneia dintre cele mai mari companii americane. In ultimul trimestru, vanzarile Xerox pe plan international au scazut cu 30%.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO