Business Hi-Tech

Serbia a respins oferta de 1,1 mld. euro a Telekom Austria pentru operatorul naţional de telefonie

Autor: Mediafax

08.05.2011, 23:36 286

Serbia a respins joi o ofertă îmbunătăţită de 1,1 mld. euro aTelekom Austria pentru preluarea companiei de stat Telekom Serbiaşi a renunţat la vânzarea operatorului telecom. Guvernul de laBelgrad nu a discutat posibilitatea reluării în viitor a vânzăriiTelekom Serbia, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Statul a cerut cel puţin 1,4 miliarde de euro pentru oparticipaţie de 51% la compania de telecomunicaţii, carecontrolează 98% din piaţa telefoniei fixe din Serbia şi 60% din ceaa telefoniei mobile. Executivul a respins propunerea iniţială de850 de milioane de euro, la care s-ar fi adăugat investiţii de 450de milioane de euro, şi a extins de două ori termenul limită alnegocierilor.

Serbia deţine 80% din companie, în timp ce grupul elen OTEcontrolează restul de 20% din acţiuni. OTE intenţiona să vândăîntreaga participaţie la Telekom Serbia. Potrivit presei elene, înurmă cu doi ani planul OTE era să vândă participaţia la TelekomSerbia, estimată la 155 milioane de euro, pentru a obţine fondurinecesare preluării integrale a Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO