Business Hi-Tech

Serbia: oferta de 1 mld. euro de la Telekom Austria pentru operatorul naţional de telefonie e prea mică

 Serbia: oferta de 1 mld. euro de la Telekom Austria pentru operatorul naţional de telefonie e prea mică

Autor: Adrian Seceleanu

22.03.2011, 19:15 23

Guvernul sârb va respinge, cel mai probabil, oferta de "800 pânăla 950 mil. euro" depusă de compania Telekom Austria pentrupachetul majoritar de acţiuni al Telekom Srbija, operatorulnaţional de telefonie, a declarat Mirko Cvetkovic, primul ministrual ţării din Balcani.

"Guvernul sârb nu va vinde Telekom Srbija sub preţul minim de1,4 de miliarde de euro", a declarat Cvetkovic. "Decizia finalăaparţine grupului de lucru care se ocupă de vânzare", a mai spusel.

Telekom Austria a oferit luni o sumă care variază între 800 şi950 mil. euro pentru 51% din compania de telefonie, pluspromisiunea unor investiţii de 450 mil. euro. 80% din acţiunileTelekom Srbija sunt deţinute de statul sârb iar 20% sunt în posesiagrupului elen OTE. Cele două părţi au agreat să-şi vândă împreunăacţiunile, pachetul de 51% scos la licitaţie incluzând acţiunileOTE şi 31% din acţiunile guvernului.

În competiţia pentru compania sârbească s-a aflat şi companiaFrance Telecom - care s-a retras acuzând "preţul prea mare", dar şiDeutsche Telekom, care, într-un final, nu a mai depus o ofertă.

Telekom Srbija a avut anul trecut venituri de peste 1,15 mld.euro şi are peste 3,4 milioane de linii de telefonie fixă şi peste7,3 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă.Datele includ şi rezultatele subsidiarelor companiei din Muntenegruşi Bosnia Hertzegovina.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO