Business Hi-Tech

Sezon de transferuri la gigantii lumii computerelor

12.08.2004, 00:00 13

Luna august, care teoretic este cea mai linistita din an, aduce insa pentru marile companii IT sezonul transferurilor, iar acestea nu sunt mai putin spectaculoase decat cele din sport.
Directorul executiv al diviziei de laptopuri a Hewlett - Packard (HP), Alex Gruzen, a trecut cu arme si bagaje la cel mai mare rival al companiei, cu care producatorul schimba frecvent locul intai la nivel mondial: Dell. Gruzen, care provenea din echipa Compaq, a fost numit vicepresendinte in echipa de conducere a Dell , urmand sa se ocupe si de laptopuri, dar si de calculatoarele desktop. "Am luat toate masurile necesare pentru a proteja informatiile confidentiale ale companiei", a spus un oficial HP, care a refuzat sa explice pe larg care ar fi acestea. Locul lui Gruzen urmeaza sa fie luat de Ted Clark, seful diviziei de Tablet PC si handhelduri a HP.
In acelasi timp, HP a pus mana pe un executiv de la Gateway, numarul trei pe piata americana a computerelor. Acesta fusese nemultumit de decizia conducerii companiei de a cumpara rivalul eMachines, tranzactie ce s-a incheiat in februarie 2004, valoarea cifrandu-se la aproximativ 200 de milioane de dolari.
HP a confirmat oficial aceasta informatie, iar Scott Edwards, care a fost vicepresedinte executiv al Gateway, va incepe treaba fara concediu, chiar de lunea viitoare. Edwards a intrat in echipa HP tot ca vicepresedinte si va fi responsabil cu segmentul vanzarilor catre consumator (consumer market). El are o vasta experinta in domeniul electronicelor, venind la Gateway de la Sony Electronics, unde se ocupa de asemenea de segmentul consumer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO