Business Hi-Tech

Siemens a plusat cu inca 1 mil. euro la Cluj

20.09.2006, 19:47 56

Siemens Program and System Engineering (PSE) Romania a anuntat ca a deschis al doilea centru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca. Valoarea investitiei in acest centru s-a ridicat la aproximativ un milion de euro, conform oficialilor Siemens.
"Am ales Cluj-Napoca datorita universitatilor cu traditie existente aici, cu care avem deja incheiate parteneriate importante", a declarat Alexander Simionescu, directorul general al Siemens PSE Romania.
"In plus, Siemens a mai inaugurat anul trecut la Cluj-Napoca un punct de lucru care activeaza in domeniul solutiilor medicale, al telecomunicatiilor si al aparaturii industriale", a mai spus acesta. Centrul are o suprafata de 1.000 de metri patrati. Insa, compania estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an suprafata noului centru de cercetare si dezvoltare se va dubla. Totodata, Siemens are in plan ca pana la finalul anului sa angajeze aproximativ 100 de dezvoltatori in centrul de cercetare si dezvoltare de la Cluj.
Primul centru de cercetare al Siemens Program and System Engineering in Romania a fost deschis in 2001 la Brasov. In prezent, sediul din Brasov are aproximativ 450 de angajati si o cifra de afaceri de sapte milioane de euro in ultimul an financiar. Acest centru de cercetare si dezvoltare a inregistrat o crestere de la an la an de 100% atat in ceea ce priveste numarul de angajati, cat si cifra de afaceri, conform oficialilor Siemens.
Obiectul de activitate al celor doua centre este dezvoltarea de solutii de software in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si in organizarea companiei.
"Grupul PSE din cadrul Siemens genereaza aproximativ 30% din intregul volum de software si electronica al concernului", a mai spus Simionescu.
Printre proiectele locale ale companiei se numara Hipath 4000, realizat pentru Porsche Romania, in cadrul caruia au fost implementate facilitati IP, dar si proiectul eFrauda, realizat pentru Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
La nivel global, divizia Siemens PSE are 6.200 de angajati. Compania are clienti in sapte tari europene, in Turcia si China.
Siemens PSE ofera consultanta, training si service in mai mult de 50 de tari din lume, si a consemnat in anul fiscal 2004-2005, o cifra de afaceri de 522 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO