Business Hi-Tech

Sindicaliştii se tem de o megafuziune între giganţii France Telecom şi Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

07.09.2010, 23:51 32

Majorarea participaţiei Deutsche Bank la grupul de comunicaţiiFrance Telecom până la un maximum de 5% în cursul lunii august aprovocat emoţie în Franţa, sindicatele operatorului susţinând cămutarea ar reprezenta "o schimbare profundă" a acţionariatului şiar putea anunţa o fuziune gigant cu nemţii de la Deutsche Telekom,scrie Reuters.

Temerile sindicaliştilor au fost alimentate de situaţia din MareaBritanie, unde cele două grupuri şi-au unificat anul trecutoperaţiunile de pe piaţa de telefonie mobilă. Grupul francez anegat însă că ar avea planuri de a fuziona cu Deutsche Telekom lanivel global. "Nu există niciun plan de a combina operaţiunilecelor două grupuri", a spus un purtător de cuvânt al companiei.France Telecom avea 182 de milioane de clienţi în 32 de ţări şivenituri de 22,1 mld. euro la finele lunii iunie 2010. DeutscheTelekom avea la jumătatea anului aproape 200 de milioane de clienţiîn aproape 50 de ţări şi a înregistrat venituri de 31,3 mld. euro.Ambele grupuri sunt prezente în România unde au fiecare afaceri depeste 1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO