Business Hi-Tech

Sobig, folosit de Mafia Internetului

28.08.2003, 00:00 22

Expertii in securitate sustin ca variantele virusului Sobig ce au infectat sute de milioane de internauti nu sunt de fapt decat parte a unui "test lansat de Mafia internetului", care cauta acum cea mai buna cale de a scoate bani din astfel de activitati.
"Nu mai este vorba de pusti care compun virusi ascunsi sub birou. Este vorba de crima organizata pe Internet, iar virusii au un scop precis: castigarea de bani", a explicat un expert al ThreatLab, companie specializata in aplicatii antivirus. "Sobig F a batut toate recordurile de pana acum. Dar acesta nu este lucru cel mai important. Important este ca avem de-a face cu cea de-a sasea varianta a unui experiment extrem de bine pus la punct", a avertizat el. Alti specialisti au avertizat asupra altui pericol. Sobig F, care era programat astfel incat sa descarce un al doilea virus de pe Internet, poate fi folosit pentru a trimite mesaje email cu spam - respectiv reclame nesolicitate la diverse produse care se vand pe Internet. Astfel, creatorul virusului ar putea castiga bani seriosi fara putea fi depistat, spun specialistii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO