Business Hi-Tech

Sony si Microsoft pregatesc Blu-ray pentru Xbox

10.03.2008, 20:03 16

Compania japoneza Sony poarta discutii cu producatorul rival de console de jocuri Microsoft pentru a dezvolta o unitate optica Blu-ray pentru consola Xbox 360, scrie Financial Times, citandu-l pe presedintele Sony Electronics SUA.
Pana in prezent, compania nipona si-a promovat propria consola PlayStation 3 prin intermediul unitatii Blu-ray incorporate, sustinand ca este principala caracteristica ce o diferentiaza de consola rivala a Microsoft.
Initial, Microsoft a ales sa sustina standardul HD DVD, promovat de un consortiu condus de japonezii de la Toshiba. Compania oferea spre vanzare o unitate optica externa HD DVD, ca accesoriu pentru Xbox 360.
Insa, dupa recenta victorie Sony in razboiul formatelor DVD-urilor de generatie noua, Stan Glasgow, presedintele Sony Electronics Statele Unite, a anuntat ca Sony poarta discutii cu Microsoft pentru adoptarea standardului Blu-ray.
Daca Microsoft ar oferi o unitate Blu-ray pentru consola sa, aceasta ar deveni mai competitiva in fata PlayStation 3, dar, in acelasi timp, divizia de electronice a Sony va inregistra mai multe incasari. De asemenea, costul de vanzare al Xbox 360 ar creste, ceea ce inseamna ca Microsoft va trebui sa lanseze o versiune premium a consolei.
Glasgow a mai spus ca Sony poarta discutii si cu Apple, care nu a optat pana in prezent pentru o unitate optica de redat continut high definition. Compania americana s-a axat mai mult pe continutul media digital, pe care il ofera prin streaming sau pentru descarcare pe internet.
Oficialul Sony nu considera ca materialele high definition transmise prin internet ar putea determina sfarsitul tehnologiei Blu-ray in viitorul apropiat.
"Din cauza limitarii latimii de banda de acces la internet, doar putini utilizatori vor avea acces la acest continut, iar majoritatea consumatorilor inca prefera discuri pe care le pot detine fizic", a spus Glasgow.
Reprezentantii Microsoft au infirmat faptul ca ar purta discutii cu Sony. "Nu am facut niciun anunt de acest fel. Jocurile reprezinta principalul factor care determina consumatorii sa achizitioneze console si vom continua sa ne axam pe oferirea celei mai largi game de titluri disponibile", au spus oficialii gigantului software.
In ceea ce priveste evolutia preturilor unitatilor Blu-ray, Glasgow se asteapta ca pretul de pornire al playerelor sa scada de la 399 la 299 de dolari (259 - 194 de euro), estimand ca ar putea atinge pragul de 200 de dolari (130 de euro) pana la sfarsitul anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO