Business Hi-Tech

Statul român prin Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – ANABI a vândut 0,6 bitcoin într-o licitaţie publică. Ethereum, a doua criptomonedă ca şi valoare pe piaţă, nu a stârnit niciun interes

Statul român prin Agenţia Naţională de Administrare a...

Autor: Robert Manea

01.06.2021, 19:41 7553

Angenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – ANABI a organizat, acum câteva luni, două licitaţii publice pentru vânzarea de criptomonede – Bitcoin şi Ethereum.

ANABI a intrat în posesia acestor criptomonede după ce Parchetul de pe lângă Ploieşti a dispus o măsură de valorificare a acestor bunuri indisponibilizare în cadrul unui proces de înşelăciune.

Conform site-ului ANABI, pentru cei 0,62568 bitcoin s-a primit o ofertă de 30.535 de lei, această fiind singura ofertă. Pentru cei 0,97 ethereum nu s-a primit nicio ofertă la preţul de pornire de 1670 de lei.

Această licitaţie pentru vânzarea unor criptomonede în cadrul unui proces de valorificare a unor bunuri este o premieră pentru România.

Un bitcoin se tranzacţionează, în momentul redactării ştiri, la 36.253 de dolari, iar un ethereum este 2.571 de dolari.

Bitcoin a crescut faţă de acum un an de 7 ori, dar spre deosebire de acum două luni a scăzut la jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO