Business Hi-Tech

Stefanos Theocharopoulos, CEO al Romtelecom & Cosmote: Telefonia prin voce va continua să fie plătită

Autor: Alexandru Stefan Matei

19.10.2011, 00:01 351


Stefanos Theocharopoulos, CEO al Romtelecom & Cosmote

  • Telefonia prin voce va continua să fie plătită. Acum Romtelecom oferă şi va oferi servicii de mai multe feluri, nu doar de voce. Suntem în faţa transformării companiei dintr-un provider de voce într-o companie care oferă mai multe servicii.

  • Romtelecom este în acelaşi timp plăcut şi urât de români. Operatorul are însă mult potenţial. Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu zece ani dacă Romtelecom va oferi şi televiziune prin internet, v-aş fi spus: "În niciun caz". Nu cred însă că este folositor acum pentru companiile telecom să intre şi în segmentul oferiririi de conţinut media. Acum oferim mediul care permite televiziunilor să ajungă la clienţii noştri.

  • La nivelul pieţei, vitezele de acces la internet sunt ridicate atât pe partea fixă, cât şi pe mobil. Există o mare cerere pentru servicii de acces la internet cu viteze foarte ridicate, iar operatorii reuşesc să furnizeze aceste servicii la un preţ accesibil pentru foarte mulţi consumatori.

  • Piaţa telecom se va menţine pe un trend crescător pe termen mediu şi lung pentru că nevoia de comunicare este una elementară, iar internetul va fi vectorul principal al dezvoltării.

  • Operatorii creează mediul de transmitere a informaţiilor, a conţinutului. Nu cred că este în beneficiul operatorilor să intre în acest business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO