Business Hi-Tech

Studiu Ericsson: Consumul de filme sau de programe TV transmise prin internet a atins o pondere de 9% din timpul total alocat de utilizatorii din România pentru urmărirea de conţinut video

Studiu Ericsson: Consumul de filme sau de programe TV...
Consumul de filme sau de programe TV transmise prin internet a atins o pondere de 9% din timpul total alocat de utilizatori pentru urmărirea de conţinut video, arată un studiu realizat anual de compania suedeză Ericsson care a inclus pentru prima oară şi piaţa locală.

Studiul a vizat persoanele cu vârsta între 16 şi 69 de ani care au conexiune la internet acasă, în România eşantionul din studiu fiind re­pre­zentativ pentru apro­ximativ o jumă­tate din popu­laţie sau circa 8 milioane de locuitori.

Numărul de ore alocate în România consumului de conţinut video este de 44 de ore pe săptămână pentru utilizatorii cu vârste între 16 şi 34 de ani („Millenials“) şi de 41 de ore pe săptămână pentru celelalte categorii de vârstă. Consumul de programe TV lineare (transmise după un orar fix) este în scădere, dar continuă să aibă cea mai mare pondere din timpul alocat de români. Conform studiului, la nivelul României 46% din timp este alo­cat consumului de TV, 27% cli­pu­rilor video de scurtă du­rată (de pe You­Tube sau Facebook, de exemplu), 9% filmelor sau serialelor descărcate de pe internet (legal sau nu), 9% filmelor sau programelor TV transmise online, 4% discurilor DVD şi 5% programelor TV înregistrate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO