Business Hi-Tech

Studiu Eurostat: După o creştere de 30% în şase ani, România a ajuns la o pondere de aproape 75% a gospodăriilor cu acces la internet

Studiu Eurostat: După o creştere de 30% în şase ani,...

Autor: Simona Tatu

13.02.2017, 00:05 382

Trei din patru gospodării din România au acces la internet după o creştere de 30% în ultimii şase ani, conform unui studiu Eurostat, în condiţiile în care în 2016 media la nivel european era de 85% din gospodării cu acces la reţeaua de internet de acasă.

„Între anii 2010 şi 2016, România şi Bulgaria au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de gospodării cu acces la internet, dar totuşi rămân printre ţările cu cea mai mică pondere din Europa“, se arată în studiul Eurostat.  Un nivel comparabil cu al României al accesului la internet se mai înregistrează în Bulgaria, Grecia şi Lituania, toate cu mai puţin de 75%. La polul opus se află  Luxemburg, Olanda şi Danemarca, unde nouă din zece gospodarii au acces la inter­­net şi unde ratele de creştere în pe­rioa­da 2010-2016 au fost cuprinse între 6% şi 7%.

Rata celor care nu au folosit niciodată internetul a scăzut cu aproximativ 20% din anul 2010 până în 2016, arată rezultatele pentru Europa. Cu toate acestea, în România şi Bulgaria un sfert din populaţie nu foloseşte internetul. La nivelul Europei, mai mult de un sfert dintre utilizatori fo­lo­sesc internetul zilnic, iar cei mai numeroşi utilizatori fac parte din categoria persoa­nelor cu o educaţie medie sau supe­rioa­ră şi vârste cuprinse între 16 şi 54 de ani. Interne­tul este folosit cel mai adesea pentru trimi­te­rea de e-mail-uri, pentru a căuta informaţii  sau pentru a citi diverse publicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO