Business Hi-Tech

Tableta Samsung, de la 350 de euro în oferta Orange

Tableta Samsung, de la 350 de euro în oferta Orange

Samsung Galaxy Tab are un ecran de 7 inchi. Tableta cântăreşte 380 de grame şi este dotată cu memorie internă de 16 GB, un card microSD de până la 32 GB şi două camere video

Autor: Adrian Seceleanu

07.11.2010, 23:15 252

Samsung Galaxy Tab, o tabletă PC cu un ecran de 7 inchi (18 cm)care utilizează sistemul de operare Google Android şi care se poateconecta la internet prin reţele Wi-Fi sau de telefonie mobilă, afost pusă în vânzare de Orange, cel mai mare operator telecomlocal, la preţuri care pornesc de la 349 de euro.

Cel mai mic preţ, de 349 de euro, este disponibil doar cu unabonament de 35 de euro pe lună, care asigură transfer de date de15 GB la viteza de 14,4 Mbps, 100 de sms-uri în reţea şi o oră deapeluri video, de asemenea, în reţea. Cu un abonament de 7 euro pelună, preţul tabletei urcă la 700 de euro.

Tableta, care are o autonomie de peste 7 ore- potrivitproducătorului, poate fi utilizată pentru navigarea pe internet,citirea ziarelor şi cărţilor, accesarea reţelelor sociale,vizualizarea filmelor, dar şi pentru transmiterea de sms-uri,apeluri de voce sau video. Tableta cântăreşte 380 de grame şi estedotată cu memorie internă de 16 GB, un card microSD de până la 32GB şi două camere video.

"Unul dintre principalele avantaje ale tabletei Samsung estedimensiunea. Poţi pune tableta în buzunarul de la sacou şi o poţifolosi ţinând-o într-o singură mână", explică Julien Ducarroz,directorul comercial al Orange, demonstrând că Galaxy Tab încape cuuşurinţă în buzunarul de la sacou. Oficialul Orange foloseşte pelângă tableta Samsung şi un iPhone 4 şi un BlackBerry Torch.Utilizatorii din mediul corporatist, asemenea lui Ducarroz,reprezintă doar în parte ţinta Orange prin lansarea acestui nougadget. "Nu oricine îşi poate cumpăra un smartphone, un laptop şi otabletă PC", admite Ducarroz.

El insistă însă că dimensiunea tabletei Samsung, considerată deunele voci un dezavantaj în lupta cu liderul pieţei - Apple iPad(9,7 inchi - 25 cm), este în fapt un atu. "Vânzările vor creşte şipe măsură ce spitalele, spre exemplu, vor începe să le foloseascăla recepţie sau pentru a gestiona fişele pacienţilor. Totul depindefoarte mult de aplicaţiile care vor fi dezvoltate de producătoriilocali de soft pentru tabletă. Companiile vor deveni un clientimportant pentru tablete", crede Ducarroz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO